'BALAT KÜLTÜR EVİ' TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

'BALAT KÜLTÜR EVİ' TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

İstanbul Valiliği, İl Özel İdaresi ve Fatih Belediyesi iş birliğiyle restorasyonu tamamlanan ve 29 yıllığına Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu'na kiralanan Balat Kültür Evi, törenle hizmete açıldı.

Açılış törenine, İstanbul Vali Vekili Mustafa Altıntaş, CHP Adana Milletvekili Gaye Erbatur, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İstanbul İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sabri Kaya, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler’in eşi Nevla Güler, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun eşi Gül Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın eşi Nurten Çapkın, Soroptimist Kulüpleri Federasyonu Dünya Başkanı Hanne Jensbo, Avrupa Başkanı Elianne Lagasse ve Türkiye Başkanı Emine Erdem ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan İstanbul Vali Vekili Mustafa Altıntaş;

“ Fener Balat semti, tarihi ve turistik dokusu nedeniyle, UNESCO ve Avrupa Birliği projeleriyle korunmaya alınmış bir bölgedir. Yeniden ıslah edilmesi için yapılan çalışmalar, semt sakinlerinin yaşamlarını elverişli koşullarda sürdürmelerine olanak tanıyacak şekilde tasarlanmıştır. Bu çalışmalarla; altyapı, toplumsal ve eğitsel tesisler, mesleki eğitim ve semtin İstanbul'la bütünleşmesi hedeflenmiştir.

İşte bu kapsamda Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu’nun, Fener Balat semtinde 29 yıllığına kiraladığı bu kagir ev, Balat’ın toplumsal yaşamını geliştirme amacına hizmet etmek üzere tasarlanmıştır.

Sergi mekanı, Eğitim Faaliyet alanı ve Profesyonel mutfak olmak üzere üç bölüm halinde tasarlanan kültür evi sayesinde, kadınlarımızın ekonomik güçlerine katkı sağlanacak hem de meslek edinmeleri yoluyla toplumsallaşmalarına ön ayak olunacaktır.” Dedi.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de, tarihi yarımadanın yaklaşık 10 bin tarihi eserin bulunduğu bir bölge olduğunu ve tarihi eserleri restore etmek için çalışmalarını devam ettirdiklerini söyledi.

Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu Başkanı Emine Erdem de, binayı harabe olmaktan çıkarırken amaçlarının, semtin insanlarına yaşayan bir kültür evi kazandırmak olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’e, İstanbul İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sabri Kaya’ya, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler’in eşi Neval Güler’e, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun eşi Gül Mutlu’ya, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’nın eşi Nurten Çapkın’a, Emine Erdem tarafından teşekkür plaketi verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.