Bakan ÇUBUKÇU Ermeni Okulları Mezuniyet Töreninde

Bakan ÇUBUKÇU Ermeni Okulları Mezuniyet Töreninde

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu Ermeni Azınlık Okullarının Yıl Sonu Mezuniyet Törenine katıldı.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız`ın katıldığı Özel Ermeni Azınlık Okulları Mezuniyet töreni Kumkapı`daki Kazaz Amira Salonu`nda bir anaokulu, 14 ilköğretim okulu ve 5 lisenin katılımı ile yapıldı. Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, açılışta yaptığı konuşmada, bugün itibariyle bir anaokulu, 16 ilköğretim okulu, 5`i de orta öğretim kurumu olmak üzere 22 Ermeni azınlık okulunda 2633 öğrenciye öğretim verildiğini belirterek, şunları kaydetti: "Lozan Antlaşması hükümleri çerçevesinde güvence altına alınan azınlık okulları, eğitim ve öğretim görevlerini eksiksiz olarak yerine getirerek Türkiye`ye çok önemli katkılar yaptı. Bu okullarımızda bazı problemlerin olduğunu biliyoruz. Bakanlığımız son dönemde bütün öğretim kurumlarında olduğu gibi cemaatinize mensup okullardaki eğitim ve öğretim çalışmalarının daha etkin bir şekilde yürütülmesi için okul yönetimleriyle işbirliği yaparak önemli düzenlemeler yapmıştır. Azınlık okullarında okuyan bütün öğrencilere Türkçe ve Türk kültürü dersleri kitaplarının ücretsiz olarak dağıtılması sağlanmıştır. Ayrıca cemaatiniz okullarında ana dillerinde okutulan derslerle ilgili kitap hazırlama çalışmaları da son noktaya gelmiştir. Bu çalışmalar tamamlanınca ana dilinizde kitaplar da bakanlığımız tarafından ücretsiz olarak basılıp dağıtılacaktır.

Bakan Çubukçu, Okullarımız için yapılan haftalık ders çizelgelerindeki yenileme çalışmalarına paralel olarak, Ermeni okulları haftalık ders çizelgesi okul yönetimleriyle işbirliği yapılarak yenilenmiştir. Okullarınızdaki öğretmen eksikliğini gidermek için aday öğretmenlerin göreve başladıkları günden itibaren, resmi okullarda olduğu gibi haftada 30 saat derse girmelerine imkan sağlanmıştır. "Okullarda alan mezunu Ermenice dersi ile din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni bulmakta sorun yaşandığını belirten Bakan Çubukçu, şöyle devam etti: "Bu problemi gidermek için de Ermeni soylu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığında öğretmenliğe kaynak gösterilen fakülte mezunlarından öğretmenlik yapma nitelik ve şartlarını taşıyanların Ermenice dersi ve din kültürü ve ahlak bilgisi dersi öğretmeni olarak görevlendirilmelerine imkan sağlandı. Özel Ermeni ilköğretim okullarında görevlendirilecek yeterli sayıda sınıf öğretmeni bulunmaması nedeniyle öğretmenlik yapma niteliği taşıyan Ermeni soylu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğretmenlerince karşılanması ve bu öğretmenlerin de hizmet içi eğitim yoluyla sınıf öğretmenliğinde yetiştirilmesi için Milli Eğitim Müdürlüğünce gerekli tedbirlerin alınması konusunda talimat verilmiştir." dedi.

Azınlık okullarında okuyan öğrencilerin nitelikli bir ortamda eğitim görmesi için Milli Eğitim Bakanlığının bugüne kadar aldığı tedbirleri bundan sonra da almaya devam edeceğini söyleyen Bakan Çubukçu, şunları kaydetti: "Okullarımızdan mezun olan tüm öğrencilerimizin Mustafa Kemal Atatürk`ün `Yurtta Barış Dünyada Barış` anlayışı içinde öncelikle yurt içinde toplumsal barışı, huzuru sağlamanın önemini kavrayan, onları dünyada da barış, dostluk ve kardeşliğin asgari koşullarını düşünmeye yönelten bir eğitim anlayışıyla yetiştirdiğimize yürekten inanıyorum. Çocuklarımızı ayrıca güncel konularda, yakın çevre, yurt ve dünya sorunları üzerinde düşünmeye yönlendirecek, onları olaylara eleştirel bir bakış açısıyla bakabilen, sorgulama yeteneğine sahip, yeni yüzyılda barış diliyle konuşabilen gençleri yetiştirmek en önemli hedefimiz. Yeni yüzyılda en büyük zenginliğimiz ve gücümüz, bilgili, donanımlı, düşünen, üreten, dünyada yeniliklere açık, değerlerine bağlı, teknolojiyi en iyi düzeyde kullanabilen gençler olacaktır."

Konuşmasının ardından öğrencilerin hazırladıkları gösterileri izleyen Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, daha sonra okul birincilerine temsili diplomalarını verdi. Bakan Çubukçu`ya da tüm okullar adına, üzerinde 22 Ermeni okulunun ambleminin yer aldığı üç boyutlu İstanbul siluetinden oluşan tablo hediye edildi. Mezuniyet törenine, Milli Eğitim Bakanımız Nimet Çubukçu ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürümüz  Muammer Yıldız`ın yanı sıra Türkiye Özel Okullar Birliği Başkanı Cem Gülan , Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Bedros Şirinoğlu ile öğrenci velileri katıldı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.