Ayrıntılar Ortaya Çıkmaya Başlıyor...

Ayrıntılar Ortaya Çıkmaya Başlıyor...

M.Y. ve adamlarının, Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş'ın öldürülmesi olayıyla ilgili gözaltına alındığı öğrenildi. M.Y. 6 yıl öncede 300 bin dolar karşılığında dönemin CHP lideri Deniz Baykal'a suikast yapacağı iddiasıyla gözaltına alınmıştı

Şişli Belediye binasında bir ay önce silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden Şişli Belediyesi İmar ve Şehircilikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Cemil Candaş'ın cinayet soruşturmasında ayrıntılara ulaşılıyor. Şişli Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından sürdürülen soruşturmada Mithat Y. de gözaltına alındı, daha öncede 7 kişinin gözaltına alındığı soruşturmada adı geçen ve suç örgüt lideri olduğu iddia edilen Mithat Y.'nin adı Baykal'a suikast iddialarında da yeralmıştı.

sarigul-640x360-(1).jpg
Neler Olmuştu?

2010 yılında dönemin CHP lideri Deniz Baykal'a suikast yapacağı iddiasıyla gözaltına alınan Mithat Y. İstanbul Emniyeti'ne gönderilen 15 Nisan 2010 tarihli ihbarda, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün yardımcısı Osman Şevket Arslan'ın aracılığıyla, Baykal suikasti için Mithat Y.'ye 300 bin dolar ödediği iddia edilmişti. İhbari yaptığı iddia edilen Şeref Kasap ile birlikte gözaltına alınan Belediye Başkan Yardımcısı Arslan, adliyede serbest bırakılmıştı. 11 Şubat 2004'te Şişli Belediye Başkan Vekili Bayram Özata'yı ayağından vurdurtanın da suç örgütü lideri Mithat Y. olduğu iddia edilmişti.

deniz-baykal.jpg

Mithat Y.'nin Cemil Candaş cinayeti soruşturmasında da kilit isim olduğu iddia ediliyor. Cinayetle iligili araştırma yapan polis ekipleri, "Para istedim, vermeyince ateş ettim" diyen tetikçi Şenol Ş. 'ye Candaş'ın odasını gösteren iki kişiyi belirledi. Gözaltına alınan iki şüphelinin bağlantılarını araştıran polis, Mithat Y. ismine ulaştı.
 
Şenol Ş. ile bağlantılı olduğu tespit edilen 2 kişiyi Olay günü tetikçi Şenol Ş.'ye belediye içinde Candaş'ın odasını gösteren bu 2 kişinin, Mithat Y. ile bağlantılı olduğunu saptadı. Polis, cinayeti organize ederek tetikçiyi azmetteren kişinin Mithat Y. Olduğunu düşünüyor. Mithat Y."nin bağlantılarının da incelendiği edinilen bilgiler arasında.
 
insaat.jpg
 
ÜNLÜ İNŞAATÇI DA GÖZALTINDA...
Emniyet güçlerinin yaptığı çalışmalarda, Şişli'nin ünlü inşaat firmasının yönetim kurulu başkanı olan S.K.'de gözaltına alındı. Emniyete götürülen işadamı S.K.'nın ifadesi alınıyor.
 
candas.jpg

CEMİL CANDAŞ NEDEN ÖLDÜRÜLDÜ?
Silahlı saldırıda hayatını kaybeden Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş, bazı büyük inşaat şirketlerine ait projelere kaçak oldukları gerekçesiyle imar vermediği iddia edilmişti. İddiaya göre Candaş'ın Şişli'de bazı ünlü şirketlere ve ünlü isimlerin yaptırmak istediği binalara kaçak olduğu gerekçesiyle ruhsat vermedi. Ölüm tehditleri aldığı gerekçesiyle Cemil Candaş, iki kez savcılığa şikayette bulunmuş ve koruma talebi istemişt.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum