Ayça Ersoy resim sergisi

Ayça Ersoy resim sergisi

Jazz Now Sanat Merkezi ve Galeri'de Bodrumlu sanatseverleri Ayça Ersoy'un sanat eserleriyle buluştu.

Derya Duysak-Türkiye Turizm

Jazz Now Sanat Merkezi ve Galeri'de Bodrumlu sanatseverler Ayça Ersoy'un birbirinden gtzel özgün sanat eserleriyle buluştu.



1978 yılında İstanbul’da doğan Ayça Ersoy 1996 yılında Semiha Şakir Göztepe kolejini bitirdi. Daha sonra Oxford Brooks İşletme bölümüne devam etti.1998 yılında geçirdiği bir trafik kazası neticesinde tahsilini yarım bırakmak zorunda kaldı..Daha sonra 1999-2000 yıllarında ressam Nilo (Nilüfer Tokay) ile çalıştı. 2000-2004 yıllarında Ressam İrfan Önürmen’den, 2004-2006 yıllarında ise ressam Antonio Cosantino dan dersler aldı.


2004-2006 yıllarında Pi Artwork Karma sergilerine katıldı.2007 yılında Yurt&Dünya Sanat Galerisinde ilk kişisel sergisini açtı.Jazz Now Sanat Merkezinde açtığı 2. kişisel sergisi olmaktadır.




Ressam Nilo 17 Mart 2006 tarihli bir yazısında “Seneler önce Ayça ile Bodrum’da  renk renk akrilik boyalarla doldurduğumuz minik plastik torbaları karşı duvara gerdiğimiz tuval bezine heyecan içinde fırlatırdık.İkimizde büyük bir haz duymuş günün bitiminde sevinçten gözlerimiz dolu dolu birbirimize sarılmış ,ortaya çıkan işi büyük bir gururla seyretmiştik. Boyaların aşağı doğru akarken oluşturduğu biçimleri, lekeleri, renklerin karışımlarından çıkan süprizleri sevmişti Ayça.Bu büyülü dünya bir kişiyi daha cezp etmişti, bir insanı daha kendine aşık etmişti bir tutsak daha kazanmıştı “ demektedir.


İrfan Önürmen ise Ayça Ersoy için “ Son sergisi için hazırladığı resimlerine baktığımda resimleri ile arasında giderek artan içsel bir bağ oluşturduğunu görüyorum.Artık resimlerinde bir atmosfer oluşmaya başladı..Rengi sever Ayça.Bir figür resminde figür ne kadar önemliyse bu resimlerde de renk o kadar önemlidir.Duygularını birkaç renk lekesiyle işaretler sanki.” demektedir.


Ayça Ersoy sergisi 08 Ağustos tarihine kadar açık kalacaktır.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.