Ayazağa Spor Kulübü Başkanı İbrahim Keskin: “Hep iddialı olduk”

Ayazağa Spor Kulübü Başkanı İbrahim Keskin: “Hep iddialı olduk”

1976 yılında itibaren spor camiasında yerini alan Ayazağa Spor Kulübü, 250 lisanslı sporcusu ile başarılarına başarı eklemeye devam ediyor. Geçtiğimiz sezon Türkiye Şampiyonası’nda oynadıkları final maçından sonra maddi imkansızlar nedeniyle bir üst

Ayazağa Spor Kulübü ve başarılarından bahseden Başkan İbrahim Keskin, “Ayazağa Spor Kulübü, 1976 yılında kuruldu. Uzun yıllar başarı sağlayamadı. 1996’lı yıllarda iyi bir performans yakalayak 3.Lig’e çıktı. Burada 3-4 sene kaldı. Daha sonra yine amatöre düştü. Ama hep iddialı oldu.

Geçen sene Türkiye Şampiyonası’nda final oynadık. Sadece şampiyonaya gitmeye hak kazananlar deplasmanlı lige katılma hakkı elde ettik. Biz finale kadar çıktık. İmkansızlıklar nedeniyle o lige katılamadık. Federasyon 25 bin TL teminat istedi. Bir amatör kulüp bu rakamı nasıl verebilir ki. Bir alt ligde gençlerle oynamak zorunda kaldık. 2009 – 2010 döneminde Türkiye Şampiyonası oynadık. Balıkesir’de son finalde elendik. İstanbul’da 2 kere yenmiştik. Ama 60 ıncı dakika golüyle kaybettik” dedi.

Spor kulüplerinin kapanması durumunda suç oranlarının daha da artacağını, bu nedenle kulüplerin ayakta durması gerektiğini ifade eden Keskin, “250 lisanslı sporcumuz var. Genç yaşta çocukların enerjilerini boşaltmaları ve kötü yollara sapmamaları için hem eğitim hem de spor amacı güdüyoruz. Ülkemize faydalı bir gençlik yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Amatör kulüplerini kaldırsak, suç oranı artar. Sıkıntı çekiyoruz ama değiyor.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül her konuda yardım ediyor. Tesislerimizi yaptı ama eskidi. Tekrar yap diyemeyiz. Aslında federasyonun yapması gerekiyor. Senede 4 yüz maç veriyor. Elektrik, suyunu ve diğer masraflarını Ayazağa Spor Kulübü karşılıyor. Tesis açısından şanslıyız.

Biraz daha gelirimiz olsa çok iyi olur. Ama bazı sıkıntıları da söylemem. Kimse kimseye zorla bir şey yaptıramaz. Sıkıntıları gidip başkanımıza bile söylemiyorum. Kendi gelirlerimiz var ama borçlarımız da var” şeklinde konuştu.

Ayazağa Spor Kulübü Başkanı İbrahim Keskin, sporculara; “Hayat bir disiplindir. İşte olsun, sporda olsun disiplini bırakmayacaklar. Gayret edecekler ve meyvesini hayat içinde alırlar. Dürüst olacaklar, hocalarının sözünden çıkmayacaklar, çalışacaklar. Sevecekler. Sevmek, hayatın her anında başarının temelidir. Sevgi çoğalır” şeklinde nasihat verdi.

14 yıldır Ayazağaspor’da antrenörlük yapan ve daha önce de aynı kulüpte 4 yıl futbol oynayan Antrenör Asım Tiryaki, “8 yaşından 18 yaşına kadar bütün sporcularımızı çalıştırıyoruz.

Eylül ayında başlayan U17 takımı ikinci olarak bitirdi. U15 şampiyon oldu, U16 da ikinci olduk. A genç takımı şampiyon olarak bitirdi ve İstanbul şampiyonasına hazırlanıyor. Minik takımımız ve 13 yaş grubumuz yeni başlayacak. Genç takımımızın İstanbul Şampiyonası’nda da başarı elde etmesi ederek,  Türkiye Şampiyonası’na katılmamız durumunda Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’den destek isteyeceğiz” dedi.

Çalışmaları hakkında bilgi veren Antrenör Tiryaki, “8 yaşından 12 yaşına kadar 250 sporcumuz var. Futbolcu olacaklar diye adapte etmemeye çalışıyoruz. Futbolla eğlendirmeye bakıyoruz. Yeteneklerini geliştirmek için buradayız. En büyük şansımız kendi sahamızda oynamamızdır. Soyunma odasından çıkıp hemen antrenman yapabiliyoruz. Bazı takımlar antrenmanlar için bile başka sahalara gitmek zorunda kalıyorlar. Kulüpler arasında ki fark buradan doğuyor. En iyi şartlarda çalışmalarımızı devam ettiriyoruz” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.