Ayaklarda oluşan sorunlar

Ayaklarda oluşan sorunlar

Ayak Bakımı her yaştaki kişilerin önem göstermesi gereken bir durumdur. Ayak bakımına özen gösterilmediği takdirde ileride istenmeyen birçok ayak sorunları ile karşılaşılabilmektedir.

Ayak Bakımı her yaştaki kişilerin önem göstermesi gereken bir durumdur. Ayak bakımına özen gösterilmediği takdirde ileride istenmeyen birçok ayak sorunları ile karşılaşılabilmektedir. Bu rahatsızlıkların içinde en sık rastlananlar ise; mantarlı tırnaklar, nasır oluşumları, tırnak batmaları vb.

Ayak problemleri kimlerde görülür?

Genellikle ayak bakımı yaptırmayan ve özensiz bir şekilde sağlıksız ayakkabı tercihi yapan kişilerde ayak sorunları görülebilmektedir. Bunun yanı sıra özellikle ayak basma kusuru olan, diyabet zorunluluğu olan kişilerde ayak problemleri sıklıkla görülmektedir.

Ayaklar mutlaka her gün ılık su ile yıkanmalı!

Ayak bakımı sadece kliniklerde yapılmadığı gibi evde de düzenli olarak yapılan bakımlar ile de sağlanabilmektedir.

Ayak Tabanında Nasır oluşumu da ine her zaman söz ettiğimiz gibi ayak i meydana gelmiş olan deformasyonlar nedeni ile ya da yanlış ayakkabı tercihlerinden kaynaklanabilmektedir.

Nasır oluşumu nasıl engellenir?

Ayak tabanında nasır oluşumunu engellemek için mutlaka düzeli ayak sağlığı ve bakımı alanında öze klinik ya da hastanelerde kontrollerimiz yapılmalıdır. Aksi halde fark edilmeyen kemik deformasyonlar ayak tabanına olan baskı nedeni ile nasır oluşumuna neden olabilmektedir. Bu nedenle düzeli ayak bakımı ve kontrolleri yapılarak ayaklarda oluşabilecek sorunları en aza indirmemiz mümkün olacaktır.

Nasır teşhis ve tedavisi

Nasırlar ayaklarda sık rastlanabilen sorunlardır. Genellikle nasırların orta kısmında sarı renkte deri kalınlaşmaları gözlemlenir ve zamanla ağrı ile de kendilerini belli edebilirler. Nasırlarda tedavi aşamasında en önemli olan noktalardan biri hastanın nasırı altındaki kemikte deformasyon olup olmadığıdır. Eğer deformasyon nedeni ile nasır var ise mutlaka uzman hekimle tarafından tedavi edilmelidir.

Batık tırnak oluşumları da yanlış ayakkabı seçimi ve tırnaklara olan basınç nedeni ile meydana geldiğinden ayakkabı seçimleri oldukça önem taşımaktadır.

Batık tırnak tedavisinde tırnak çekimi çözüm değildir!

Oldukça acı verici bir işlem olan tırnak çekimi, batık tırnak tedavisinde en son akla getirilmesi gereken çözümlerden biridir. Günümüzde batık tırnakların tedavisinde tercih edebileceğimiz çok daha kolay ve acısız yöntemler bulunmaktadır. Sizle de detaylı bilgi için bizi arayabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.