Avrupa futbol şampiyonası başlıyor!

Avrupa futbol şampiyonası başlıyor!

Yerel ve ülke liglerinin bu hafta bitmesiyle beraber tüm gözler UEFA Avrupa Futbol Şampiyonasın da olacak.

Korona virüsünden dolayı 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Haziran 2021’e ertelenmişti. Açılış maçı İtalya- Türkiye arasında 11 Haziranda başlayıp bu maçla birlikte turnuvaya start verilecek. 11 Temmuz da sona erecek. 2020 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonasına 12 ülke ev sahipliği yapacak. EURO 2020 maçlarına ev sahipliği yapacak ülkeler şunlar: İngiltere, Almanya, Rusya, Hollanda, İtalya, İspanya, Danimarka, İskoçya, Macaristan, Romanya ve Azerbaycan. EURO 2020'nin oynanacağı şehirler ise Roma, Bakü, Saint Petersburg, Kopenhag, Amsterdam, Bükreş, Londra, Glasgow, Bilbao, Dublin, Münih ve Budapeşte olacak. Restbet üye ol butonu ile siteye giriş sağladıktan sonra maçları sorunsuz bir şekilde izleyebilirsiniz.

Toplam 24 takım ve 6 gruptan oluşacak turnuvada gruplar şöyle devam ediyor. A Grubu - Türkiye, İtalya, Galler, İsviçre. B Grubu - Belçika, Finlandiya, Danimarka, Rusya. C Grubu -  Hollanda, Avusturya, Ukrayna, Kuzey Makedonya. D Grubu – İngiltere, Hırvatistan, İskoçya, Çekya. E Grubu – İspanya, İsviçre, Polonya, Slovakya. F Grubu – Fransa, Portekiz, Almanya, Macaristan takımları yer almaktadır. Spor severlerin ve kamuoyu tarafından ölüm grubu olarak nitelendiren F Grubunda son Şampiyon Fransa’nın yanı sıra ekol ülke Almanya ve Ronaldo’lu Portekiz yer alıyor.  Restbet ile bahislerinizi kontrol ederek maçlara önlem alabilirsiniz.

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş Avrupa Futbol Şampiyonasına gidecek olan geniş kadroyu açıkladı. Şenol Güneş’in açıkladığı kadroda şu isimler yer aldı; Kaleciler: Mert Günok, Altay Bayındır, Uğurcan Çakır. Defans: Merih Demiral, Ozan Kabak, Çağlar Söyüncü, Mert Müldür. Zeki Çelik, Kaan Ayhan, Umut Meraş, Rıdvan Yılmaz. Orta Saha: Hakan Çalhanoğlu, Dorukhan Toköz, Ozan Tufan, Mahmut Tekdemir, Taylan Antalyalı, Okay Yokuşlu, Orkun Kökçü, Yusuf Yazıcı, İrfan Can Kahveci. Forvet: Burak Yılmaz, Cengiz Ünder, Efecan Karaca, Halil Akbunar, Abdülkadir Ömür, Kerem Aktürkoğlu, Enes Ünal, Kenan Karaman ve Halil Dervişoğlu yer aldı.

 Avrupa Futbol Şampiyonası 1960’tan beri UEFA çatısı altından oynatılmaktadır. Orijinal adıyla Avrupa Uluslar Kupası olan turnuva 1968 yılında şuan ki ismini alarak değiştirilmiştir. Turnuvaya ülkelerin en üst milli takımları katılmaktadır. Günümüze kadar oynanan 15 turnuvayı 10 farklı millî takım kazanmıştır. Almanya ve İspanya bu turnuvayı en çok (3’er kez ) kazanan iki ülkedir. Fransa en son ki turnuvada ki şampiyonluğuyla birlikte tarihin de 2. Kez Şampiyon olmuştur. SSBC, İtalya, Hollanda, Çekoslovakya, Danimarka, Yunanistan ve Portekiz mutlu sona ulaşan milli takımlar olmuşlardır. 2008 ve 2012 yıllarında düzenlenen turnuvayı kazanma başarısı gösteren İspanya bu turnuvayı üst üste kazanabilen tek takım olma unvanını taşımaktadır.

Ülke olarak tüm gözler Türkiye’de olacaktır. Türkiye Milli Takımına davet edilen oyuncuların genç ve potansiyeli yüksek oyunculardan seçen Teknik Direktör Şenol Güneş hedeflerinin ilk olarak gruptan çıkmak olduğu, daha sonra ise finale kadar gitmenin hayalini kurduğu dile getirdi.

Restbet üye ol https://www.restbetvip.com/restbet-uye-ol/

Restbet https://www.restbetvip.com/restbet-giris-adresi/

sisligazetesi.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.