Atm'ye Kavuştular

Atm'ye Kavuştular

Halide Edip Adıvar Mahallesi sakinlerinin ATM konusunda ki ihtiyaçlarını gazetemizin sayfasına taşımıştık. Özellikle yaşlı nüfusun çoğunlukta bulunduğu mahalle sakinleri, maaşlarını çekmek için Şişli merkezine gitmek zorunda kalıyorlardı.

Yaşları itibari ile büyük zorluk çeken emekliler, ATM makinesini kullanamadıkları için, kimseye güvenip yardım isteyemiyorlardı. Bu konuda büyük ihtiyaç haline dönen konu üzerine yaptığımız haber yetkilileri harekete geçirdi. Şişli Gazetesi ve Bedaş Veznesi Yetkilisi Kudret Köksal sayesinde Halide Edip Adıvar Mahallesi sakinleri banka işlemlerini Şişli merkezine gitmeden halledebilecekler. 

26 bin nüfusu olan mahallede emeklilerin sayısının fazla olmasına dikkat çeken BEDAŞ Veznesi sahibi Kudret Köksal, “Çoğu emeklimiz gerek sağlık durumları gerekse yaşları itibariyle yıllardır mahallenin sınırlarının dışına çıkmamışlar. Özellikle bayanların sayısı fazlalık gösteriyor. Ulaşım yönünden de sıkıntı yaşanan mahallemizde sadece sabah saatlerinde tek bir otobüs seferi bulunuyor. Taksiyle merkeze gitmek zorunda kalıyorlar ki, bu da ayrı bir külfet oluşturuyor. Bu nedenle bankamatik ihtiyacı fazlasıyla vardı. Çalışmalarımız sonuç verdi ve mahallelerimiz bankamatiğine kavuştu” dedi. 

Çabalarından dolayı Şişli Gazetesi’ne teşekkür eden mahalle sakinleri daha önce yaptığımız röportaj sırasında şunları söylemişlerdi; 

Abbas Erdem: 15 yıllık emekliyim. Maaşımı almaya kendim gidemiyorum. Çocuklarım benim adıma çekiyor. Mahallemizde bankamatik olmadığı için onlardan rica ediyorum. Eğer buraya da konulursa çok büyük rahatlık olur.

Mehmet Ali Şen: 71 yaşındayım. Maaşımı bankaya gidip çekiyorum. Her ay Osmanbey’e gidiyorum. Bu yaşımda yürüyemiyorum. Oradan çekmek zorunda kalıyorum. Bende isterim ki mahallemizde ATM olsun.

Hüsniye Teyze: 70 yaşındayım. Emekli maaşımı bankaya giderek çekiyorum. Bu yaşımda merkeze gidiyorum. Okuryazarlığımda tam değil, zorlanıyorum. Mahallemizde böyle bir hizmet veriliyor olmasını isterim. 

Zennure Ay: 60 yaşındayım. 15 yıllık emekliyim. Maaşımı 3 ayda bir alıyorum. Merkeze gitmek zor olmuyor. Değişiklik olsun diye gidiyorum ama ilerisi için bir şey diyemeyeceğim. Şu an elim ayağım tutuyor ama ileride ne olacağı belli olmaz. Mahallemizde yaşlı olan insanlar var. Gezmekten hoşlanıyorum diye istemiyorum diyemem. Zararı çıkmaz, faydası olur. 

Süleyman Dağ: 73 yaşındayım. 25 yıllık emekliyim. Burası geniş bir mahalle. Emekliler Kurtuluş, Şişli ya da Perpa’ya gidiyorlar. Kışın soğuk, yazın sıcak havada zorlanıyorlar. Bunlar yaşlı, hasta olan insanlar. Mahallemizde ATM olması kolaylık olur. Yol üzerine bir bankanın şubesi var. Kartla çekmesini beceremiyorlar. Mahallede olursa, beceremediğinde tanıdığı birinden yardım ister. Örneklerini görüyoruz. 



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.