Ataport'ta imzalar atıldı

Ataport'ta imzalar atıldı

Türkiye'nin ilk mega yat limanının inşası için gerekli imzalar atıldı.Rönesans-Koçhan Ortak Girişim Grubundan yapılan açıklamaya göre, İstanbul Zeytinburnu'nda yapılacak olan projenin Ocak ayındaki ön izin ihalesini kazanan Rönesans-Koçhan ortak giriş

Yatırımı gerçekleştirmek üzere kurulan ATAPORT Turizm Gayrimenkul Yatırım ve İnşaat A.Ş, ilk yılın kirası olan 16,5 milyon YTL'lik (KDV dahil) tutarı da sözleşmenin imzalanmasından önce Hazine'ye ödedi.

MEGA YAT LİMANI

Yatırımcı firma toplam 5 yıl içinde altyapı, deniz yapıları ve deniz turizmi tesislerini kendi imkanlarıyla tamamlayarak hizmete geçirecek ve tüm tesisleri 49 yıl sonunda Hazine'ye devredecek.

Açıklamaya göre, proje kapsamında, İstanbul'u Akdeniz Kruvaziyer turizminde ana liman yapacak büyüklükte bir Kruvaziyer limanı ve modern terminal binası,1.000 yat kapasiteli marinası olan Türkiye'nin ilk mega yat limanı inşa edilecek. Arka planda ise bu limanların ihtiyaçlarını karşılayacak oteller, apart oteller, fuar alanı, kongre merkezi ve ticaret alanlarından oluşan ''Deniz Turizmi Tesisleri'' yatırımları gerçekleştirilecek.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.