Atam senden özür diliyorum!

Atam senin ülkenin kurtuluşunu pilanladığın yer olan Şişli’de, güya Cumhuriyet Bayramı’nın coşkuyla kutlandığı bu günde sana layık bir nesil olamadığım için senden özür diliyorum!

Atam senden bu samimiyetsiz tutum ve davranışlara dur diyemediğim ve bu durumu değiştiremediğim için senden özür diliyorum!

Atam senin ülkeyi kurtarma planlarını yaptığın yer olan Şişli’de senin kemiklerini sızlatanlara cezasını veremediğim, haddini bildiremediğim ve senin kemiklerini sızlattığım için senden özür diliyorum!

Senin 95 yıl önce, o yokluk ortamında ve o zamanın şartlarında dahi başardıklarını ben bu gün bir gazeci olarak görevimi layıkı ile yerine getiremediğim için senden özür diliyorum!

Ülkesini kurtaran bir liderin nesli olarak ben Şişli’yi şu içerisinde bulunduğu ortamdan kurtaramadığım için senden özür diliyorum.

Bir gazeteci ve Şişlili bir seçmen olarak Şişli’yi yaşanabilir bir ilçe yapmak için kaldığım yetrsizlikten dolayı senden özür diliyorum.

Sen ‘Tek bir egemenlik var, oda milletin egemenlikidir’ dedin  ama ben bir gazetici olarak Şişli’de o milli egemenliği sağlayamadığım için senden özür diliyorum!

Atam sen ‘Ülkeyi yine milletin kendi gücü kurtaracaktır’ dedin ama ben Şişli’nin o güce ulaşmasında başarılı bir gazeteci olamadığım için senden özür diliyorum!

Atam sen ülkeyi işgalden kurtarıp bir Cumhuriyet kurabildin. Ben Şişli’yi işgalcilerden kurtarıp Şişli’de milli egemenliğin hakim olmasını sağlayamadığım için senden özür diliyorum!

Atam sen ‘Türkiye Cumhuriyeti mesut, muvaffak ve muzaffer olacaktır’ dedin. Ama ben bir gazeteci olarak; Şişli’nin ne mesut ne muvaffak ve de muzaffer olmasını sağlayamadığım için senden özür diliyorum Atam!

Ama her şeye rağmen tüm hata ve eksikliklerime rağmen ben senin neslindenim Atam.

Atam sen diyorsun ya: ‘Türkiye Cumhuriyeti, cihanda işgal ettiği mevkiye layık olduğunu ispat edecektir’.

Sana sözüm olsun Atam . Senin neslin olduğumu sana ve yaşadığım yer olan Şişli’ye ispat edeceğim Atam.

Şişli’yi layık olduğu mevkiye ulaşması için tüm işgalcilerin kökünü kazıyana kadar mücadeleden vazgeçmeyeceğime sana söz veriyorum Atam.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum