Antalya'yı Kışın Keşfetmek Lazım

Antalya'yı Kışın Keşfetmek Lazım

​Tatil denince akla ilk gelen bölge ismi Antalya ve bizde kış aylarında hem otellerin ucuz olması hem de ortamın sakin olmasını değerlendirip bir kaçamak yapmak istedik.

Tatil denince akla ilk gelen bölge ismi Antalya ve bizde kış aylarında hem otellerin ucuz olması hem de ortamın sakin olmasını değerlendirip bir kaçamak yapmak istedik. Antalya'da bu aylarda fiyatlar şaşırtıcı derece uygun. Üste Rusya ile yaşanan kriz sonrası fiyatların daha da düşmesiyle çok komik fiyatlar ile 4 yıldızlı bir otelde her şey dahil yerimizi ayırttık ve arabamızın bakımlarını yaptırmak için sanayiye gittim. Bir arkadaşım neden arabayla kış günü o kadar yolu gidiyorsun, oradan araba kiralasana dedi. Rent a car olayına çok sıcak bakan biri değilim, geçmişte bir kez havaalanında kazık yemişliğim vardır, o yüzden her ne kadar olaya sıcak bakmasam bile fiyatları incelemek için internette arama yaptım.

Siteleri ve fiyatları görünce küçük çaplı bir şok yaşadım. Günlüğü 12 € ya son model araç kiralanabileceğini gördüm, önce inanmadım, sonra firmayı aradığımda bunun doğru olduğunu teyit ettiler. İstanbul'da günlük 30 € dan aşağı düzgün bir araba kiralamak asla mümkün değilken Antalya'da az önce saydığım sebepler yüzünden fiyatların bu derece düştüğünü açıkladılar. Her ne kadar güvenmesem bile Linea Dizel bir araba için rezervasyon yaptırdım. Bu durumda hem kış günü 750 km civarında bir yolu direksiyonda geçirmeyecektim hem arabam yıpranmayacaktı. Eşimde bu konuda benimle hemfikirdi. Bu arada Antalya - İstanbul arası uçak fiyatlarının da çok uygun olduğunu belirtmeden geçemem. İki kişi gidiş dönüş 310 TL ye biletlerimizi aldık. 

antalyayi-kisin-kesfetmek-lazim.jpg

Antalya Havaalanı'na indiğimizde rezervasyon yaptırdığım Antalya Airport Rent a Car firması yetkilileri bizi ellerinde pano ile kapıda karşıladılar, ofislerine gittik ve hemen içecek bir şeyler ikram ettiler. Son derece güleryüzlü ve sıcakkanlı insanlardı. 5 dakika sürmeyen bir kontrat hazırlandı ve imzaladık. Bizden kredi kartı blokesi veya depozito gibi bir talepleri olmadı. Benim bildiğim rent a car şirketleri kredi kartının limitine bloke koyuyorlar ama bu firmanın öyle bir talebi yokmuş. Arabanın full rent a car kaskolu olduğunu öğrendiğimde keyfim daha da yerindeydi. Yeni yıkamadan çıktığı belli olan Linea Dizel aracımızı teslim ettiler. Navigasyon ve bebek koltuğu için ayrıca bir ücret istemediler. Kabus olmasını beklediğim araba kiralama işlemi aksine beklemediğim kadar yolunda gitti. Firma 7/24 ulaşabileceğimiz 2 ayrı telefon numarası verdi bize. Tatil için Antalya'ya yaklaşık 150 km uzakta olan Kaş'a gittik ve tüm çevreyi keyifle gezdik. 

antalyayi-kisin-kesfetmek-lazim-002.jpg

Yani demem o ki Antalya hep yaz aylarında tatil yapılacak yer olduğu düşünülür ama bence kışın yazın harcayacağınız paranın 3 te biriyle çok keyifli bir tatil yapılabilecek durumda. Eğer giderseniz araba kiralayın ve tüm kahverengi tabelaları keşfedin...

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.