ANKARA BOŞANMA AVUKATI

ANKARA BOŞANMA AVUKATI

Ankara Boşanma Avukatı olarak bu yazımızda Türk Medeni Kanununda Aile Mahkemesinin görevine giren dava ve işlerle ilgili konulardaki yetkiye ilişkin düzenlemeleri detaylıca inceleyeceğiz.

Ankara Boşanma Avukatı olarak bu yazımızda Türk Medeni Kanununda Aile Mahkemesinin görevine giren dava ve işlerle ilgili konulardaki yetkiye ilişkin düzenlemeleri detaylıca inceleyeceğiz.

Boşanma ve ayrılık davalarında yetkili mahkeme neresidir?

Yerleşim yeri Türkiye de bulunan Türk vatandaşlarının boşanma davalarında yetkili mahkeme eşlerden birinin yerleşim yeri mahkemesi yahut tarafların son altı aydan beri birlikte oturdukları yer mahkemesidir. Bu kural kamu düzenine ilişkin bulunmadığından ancak ilk itiraz olarak ileri sürülebilir.

Evlenmenin butlanı davalarında yetkili mahkeme neresidir?

Türk Medeni Kanunu’nun 145-160. Maddeleri arasında düzenlenen evlenmenin butlanı davasında yetki ve yargılama usulü bakımından boşanmaya ilişkin hükümler uygulanır.

Yerleşim yeri Türkiye de bulunmayan Türk vatandaşları boşanma davaları nerede açar?

Bu davalar yurt dışında açılmadığı yahut açılamadığı takdirde vatandaşların Türkiye de sakin bulundukları yer mahkemesinde, Türkiye’de sakin değilse Türkiye de son yerleşim yeri mahkemesinde, o da bulunmadığı takdirde Ankara, İstanbul ve İzmir mahkemelerinden birisinde dava görülür. Bu tarz davalarda zaman kaybı oldukça fazla olabilmektedir. Bu zaman kaybının önüne geçmeniz için Ankara Boşanma Avukatı olarak sizlere en önemli tavsiyemiz davanızı doğru yerde açmanızdır.

Boşanmadan sonra açılacak nafaka davaları nerede açılır?

Boşanma davalarından sonra açılacak nafaka davaları nafaka alacaklısının yerleşim yeri mahkemesinde açılır.

Evlilik birliğinin korunmasına yönelik önlemler hakkında yetkili mahkeme neresidir?

Evlilik birliğinin korunmasına yönelik önlemler hakkında yetkili mahkeme eşlerden birinin yerleşim yeri mahkemesidir.

Mal paylaşımı davalarında yetkili mahkeme neresidir?

Bu konu Türk Medeni Kanunu’nun 124.maddesinde düzenlenmiştir. Mal rejiminin ölümle sonuçlanması halinde ölenin yerleşim yerindeki mahkeme; boşanmaya, evliliğin iptaline veya hakim tarafından ayrılığa karar verilmesi durumlarında bu davalardaki yetkili mahkemelerde; diğer durumlarda davalı eşin yerleşim yeri mahkemesinde dava açılabilir.

Evlat edinme davalarında yetkili mahkeme neresidir?

Ankara boşanma avukatı olarak evlat edinme ile ilgili düzenlemeler  TMK nun 305-320. Maddeleri arasında düzenlendiğini söyleyebiliriz. Evlat edinme kararı, evlat edinenin oturma yeri; birlikte evlat edinmede eşlerden birinin oturma yeri mahkemesince verilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.