Almanya Vizesi İşlemleri

Almanya Vizesi İşlemleri

Almanya’ya seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Almanya’ya giriş yapabilmeleri için ilk olarak

Almanya’ya seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Almanya’ya giriş yapabilmeleri için ilk olarak Almanya Konsolosluğuna giderek Almanya vizesi başvurusunda bulunmaları gerekiyor.  Almanya’ya gidecek olan kişilerin pasaportlarında daha önceden alınmış olan çok girişli bir Schengen vizesi bulunuyorsa bu durumda tekrar Almanya schengen vizesi almak için başvuruda bulunmaya gerek yoktur. Yeşil, gri, siyah ve kırmızı pasaporta sahip kişiler için 180 gün içerisinden 90 günden az seyahatlerde Almanya vizesi zorunluluğu bulunmuyor. Ancak daha uzun süreli seyahatlerde ise Almanya konsolosluğu üzerinden vize başvurunuzu gerçekleştirmek zorundasınız.

Uzun süreli Almanya’da kalacak olan kişilerin Almanya vizesi bulundurmaları zorunludur. Vize başvurularınızı ise direk olarak konsolosluğa ya da büyükelçiliğe yapabilirsiniz. 90 güne kadar olan vize başvuruları aynı zamanda Almanya konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş olan acentelerden de yapılabilmektedir.

Almanya Vizesi Özellikleri

Almanya, schengen bölgesine dâhil olan ülkelerden bir tanesidir. Eğer schengen vizenizi Almanya’dan alırsanız seyahatinizi Almanya’dan başlatmak şartıyla schengen bölgesinde yer alan tüm ülkeleri bu vize ile dolaşabilirsiniz. 90 güne kadar olan seyahatleriniz için Almanya schengen vizesi başvurusu yapmanız gerekirken, 90 günden uzun seyahatlerinizde ise Almanya ulusal vizesi almanız gerekiyor.

Almanya’ya seyahat edecekseniz yapmış olduğunuz seyahatin amacına göre farklı vize başvurularında bulunabiliyorsunuz. Almanya konsolosluğu tarafından aşağıdaki vizeler uygulanmaktadır:

  • Turistik vize
  • Aile ziyaret vizesi
  • Ticari vize
  • Oturma vizesi
  • Çalışma vizesi

Almanya’ya gitme amacınıza göre bu vizelerden bir tanesine başvurmanız gerekiyor. Ayrıca kalacağınız süreye göre de bizeler ayrı ayrı sınıflandırılmaktadır. 90 günden az sürelerde C tipi vize verilirken 90 günden uzun sürelerde ise D tipi vize verilmektedir. Türkiye’den hareket ederek Almanya üzerinden geçip farklı bir ülkeye gidecekseniz bu durumda A tipi ”Almanya Transit Vize” almanız gerekiyor.

Almanya vizesi başvurularınızı Almanya konsolosluğuna yapabileceğiniz gibi İdata üzerinden de başvurularınızı gerçekleştirebiliyorsunuz. İdata üzerinden yapacağınız başvurularda ulaştırmış olduğunuz belgeler bağlı olduğunuz vize bölümlerine ulaştırılır. Eğer daha önce vize başvurusunda bulunmadıysanız ya da parmak iziniz alınmadıysa bu durumda vize bölümü sizi şahsen çağırarak parmak izinizi alabilir. Aksi durumda çağrılmaya gerek duyulmazsınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.