Alerji Testi Neden Yapılıyor?

Alerji Testi Neden Yapılıyor?

Alerji Testi Neden Yapılıyor?

Her insanın farklı maddelere karşı alerjisi olabilir. Çok çeşitleri olan bu alerjinin sebebi vücudun bazı madde ve durumlara fazla tepki vermesinden kaynaklanıyor. Bazı gıdalar, kimyasal maddeler, çiçek tozları bunlara örnektir. Bu durumların erken teşhisi ve ileriye dönük önlemler alınabilmesi amacıyla yapılan Alerji testi hem kan ile hem de deri üzerinde uygulanabiliyor. Bu sayede hastalar sahip oldukları alerjileri önceden biliyor ve bu maddelerden uzak durabiliyorlar.

Cinsel Hastalık Testi Tam Olarak Nedir?

Dünya çapında her yıl yüzlerce milyon kişi cinsel yollarla bulaşan hastalıklar görülmektedir. Cinsel yoldan bulaşan hastalıkların teşhisi için yapılan testlere cinsel hastalık testi denir. Bu hastalıkların tanınmasında veya teşhisinde hem hasta hem de laboratuvar yönünden problemler oluşmaktadır.  Hasta açısından en büyük problem bu hastalığın rahat seyretmesi ve fazla belirti gözlemlenememesidir. Bu sebepten hastalar genellikle hastalıklarının farkında olmazlar. Laboratuvarlar için zorlu olan kısım ise cinsel hastalık testi için yapılan yöntemlerin her zaman doğru sonucu vermemesidir.

Cinsel Yolla Bulaşan Hastalık Testleri Hangi Hastalıkları Kapsar?

Dünyada çok sayıda cinsel yolla bulaşan hastalık testleri vardır ve bu hastalıkların teşhisleri için farklı yöntemler bulunmaktadır. Cinsel yolla bulaşan hastalıklarda süreç kolay ve acısız ilerlediği için hastalar genellikle hasta olduklarının farkında değillerdir. Bu hastalıklardan bazıları Sifiliz, Genital Siğil, HIV-AIDS İnfeksiyonu, Hepatit B, Hepatit C, Hepatit A ve Hepatit E gibi hastalıklardır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.