Alanyaspor Galatasaray 4-1

Alanyaspor Galatasaray 4-1

Deplasmanda Alanyaspor'a farklı mağlup olan Galatasaray, Avrupa kupalarına katılma yolunda yara aldı. İlk yarının ve maçın sonunda peş peşe gelen goller, karşılaşmanın sonucunu belirledi.

Süper Lig'in 31. haftasında Aytemiz Alanyaspor, sahasında konuk ettiği Galatasaray'ı 4-1 mağlup etti. Savunma hatalarının dikkat çektiği Galatasaray, böylece pandemi sonrası yeniden başlayan ligde oynadığı beşinci maçından da galibiyet çıkaramadı.

Galatasaray'ın kontrolünde geçen karşılaşmada sarı-kırmızılı ekip, girdiği pozisyonları gole çevirememenin faturasını ağır ödedi. Savunmada yapılan hataları affetmeyen Aytemiz Alanyaspor, ilk yarının ve maçın sonlarında bulduğu gollerle farka gitti. İki gol atan Cisse, takımının galibiyetinde önemli rol oynarken, Bakaseta ve Mustafa'nın golleri sonucu belirledi.

Oldukçe tempolu geçen karşılaşmada Galatasaray, özellikle ikinci yarıda iyi oynamasına rağmen bir golden fazlasını atamadı. İkinci yarıda rakibi üzerinde büyük bir baskı kuran Galatasaray, Marafona ve direği geçemeyince mücadeleden farklı mağlup ayrıldı.

Her zamanki futbolunu sahaya yansıtan Aytemiz Alanyaspor ise öne geçtikten sonra savunmaya çekilerek hızlı hücumlarla gol aradı. Ancak hücuma çıkarken final paslarında yapılan hatalar, Aytemiz Alanyaspor'un ataklarının olgunlaşmasını engelledi. 

Adem Büyük'ün, Aytemiz Alanyaspor'un bulduğu ikinci golden önce kaçırdığı fırsat, maçın kırılma noktası oldu. Bomboş kaleye topu yuvarlayan Adem Büyük'ün kaçırdığı bu inanılmaz pozisyonun dönüşünde Aytemiz Alanyaspor, ikinci golü bularak rahatladı.

Bu galibiyetle puanını 51 yapan Aytemiz Alanyaspor, ligde 5. sıraya yükseldi. Galatasaray ise 52 puan ile 4. sırada kaldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.