Ak Partili meclis üyelerinden teşkilatı boykot

Ak Partili meclis üyelerinden teşkilatı boykot

Şişli Belediyesi Nisan Ayı Meclis toplantısında komisyonlar belirlendi. Komisyon seçimlerinde Ak Partili Meclis üyeleri Fermani Özgür Altun, Herman Gürciyan ve Çetin Akgül istedikleri komisyonlara giremedikleri için teşkilatı boykot ettiler.

AK PARTİ’NİN 8 MECLİS ÜYESİ

TÜM KOMİSYONLARDA TEMSİL EDİLİYOR

Şişli Belediyesi’nde Ak Parti Şişli’nin 8 meclis üyesi bulunuyor. Ak Partili Meclis Üyeleri de Şişli Belediyesi’nin tüm komisyonlarında 1 meclis üyesi tarafından temsil ediliyor.

Her yıl Nisan Ayı’nda gerçekleşen komisyon seçimlerinin 2015 yılı üyeleri Şişli Belediyesi’nin Nisan Ayı Meclisi’nin ilk oturumunda belirlendi.

Cuma günü yapılacak Şişli Belediyesi ikinci meclis toplantısında da belirlenen komisyon üyelerinin seçimi yapılacak.

AK PARTİLİ üç MECLİS ÜYESİ İSTEDİKLERİ

KOMİSYONLAR OLMADIĞI İÇİN TEŞKİLATI BOYKOT ETTİ

Şişli Belediyesi’nde CHP’li meclis üyeleri ile CHP’li belediye başkanının aralarında yaşanan onca kavgaya rağmen komisyon seçimlerinde hiçbir tartışma yaşanmazken, Ak Partili Meclis üyeleri istedikleri komisyonlarda yer alamayınca göstermiş oldukları tepki Şişliye ve meclise saygısızlık olarak yorumlandı.

ALTUN VE GÜRCİYAN CEMAATLERİNİ

TEMSİLEN MECLİSE GİRMİŞLERDİ

Ak Parti; Şişli Meclis Üyeliği’ne Alevi Cemaati’ni temsil etmesi için Fermani Özgür Altun’u, azınlıkları temsil etmesi için de Herman Gürciyan’ı getirmişti.

Her iki isim de temsil ettikleri cemaat ile ilgili Şişli’de hiçbir etkinlik ve çalışma yapmadıkları ifade edilmekteydi.

Temsil ettikleri cemaat ile ilgili  hiçbir önerge ve etkinlik yapmayan iki meclis üyesinin istedikleri komisyon üyeliği olmadığı için tepki göstermeleri dikkat çekti.     

Geçmiş dönemde Fermani Özgür Altun Harita Trafik Komisyonu’nda, Herman Gürciyan da Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yer almışlardı.

Fermani Özgür Altun’un istediği İmar Komisyon üyeliği olmadığı için, Herman Gürciyan’ın da Tarife ve Ticaret Komisyon Üyeliği’ni istemediği için hiçbir komisyonda yer almak istemediler.

Tepki olarak komisyonda yer almak istememeleri, Şişliye hizmet etmek yerine , makam ve mevki peşinde oldukları yorumlarına neden oldu.

KENDİ TEKLİFİ İLE KURULAN

KOMİSYONDA YER ALMAK İSTEMEDİ

Çetin Akgül’ün teklifiyle Şişli Belediyesi’nde ilk kez oluşturulan Gençlik ve Spor Komisyonu’nda yer almak istememesi ise dikkat çeken bir başka gelişme oldu.

Bu gelişmelerle de Çetin Akgül’ün Ak Parti Şişli İlçesi’nin hemen hemen her seçiminde çıkan kargaşanın ve mecliste Ak Partili Meclis Üyeleri’nin etkisizliklerinin arkasındaki isim olduğu yorumlarına neden oldu.  

ÇETİN AKGÜL FATİH ERDOĞMUŞ’U

İLÇE BAŞKANI YAPMAK İSTEMİŞTİ

Çetin Akgül bir önceki Ak Parti Şişli İlçe Başkanı Nevzat Şatıroğlu’dan sonra ilçe başkanlığına yakın arkadaşı olan Fatih Erdoğmuş’u getirebilmek için yoğun bir çaba sarfetmişti. Ak Parti Genel Merkez’inin Şeref Sezgin’i ilçe başkanı olarak ataması üzerine Sezgin aleyhinde çalışmaya başlamıştı.

İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAY OLDUKTAN SONRA

RAKİP LİSTEDEN İL DELEGESİ OLMUŞTU

Çetin Akgül olağan kongrede atamayla gelen Şeref Sezgin’in karşısına yine Fatih Erdoğmuş’u çıkartmak için liste hazırlığına girmiş ve yoğun bir muhalefet sergilemişti. Bu kadar muhalefetten sonra da Fatih Erdoğmuş kongrede aday olmayarak Şeref Sezgin’in listesinden il delegesi olmuştu.

HER KARGAŞANIN ARKASINDAN

ÇETİN AKGÜL ÇIKIYOR

Tüm bu gelişmelerle Ak Parti siyasi kulislerinde Çetin Akgül’ün Ak Parti Şişli İlçe Başkanını kendisi belirlemek istediği bu hedefine ulaşabilmek içinde parti içerisinde sürekli tartışma ve kargaşa yaratmak istediği konuşuluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.