Ağız  Ve Diş Sağlığı İçin Doğru Beslenmenin Önemi

Ağız Ve Diş Sağlığı İçin Doğru Beslenmenin Önemi

Ağız Ve Diş Sağlığı İçin Doğru Beslenmenin Önemi

Çocukluğunuzdan beri her gece yatmadan önce fırçaladığınız dişleriniz aslında ağız sağlınız için yatırımdı. Süt dişlerinizden sonra çıkan dişlerinizin sağlığı aynı zamanda tüm ağız içi sağlığınızla doğru orantılıdır. Dişlerinizin çürümesini engellemek istiyorsanız günlük hayatta tükettiğiniz yiyecek ve içeceklere dikkat etmeniz gerekmektedir. Diş çürüklerinin yanında diş eti sağlığınız da ağız sağlığınız için önem arz etmektedir. Vitamini ve proteini zayıf olan yiyeceklerle beslendiğinizde her organınız gibi dişleriniz ve diş etlerinizde de ciddi rahatsızlıklara davetiye çıkarmış olursunuz.

Minenin içinde başlayan diş çürükleri, yediğiniz besinlerin dişlerinizde arta kalan kısımlarının bakteri üretmesi ile oluşur. Şekerli, yumuşak ve yapışkan yiyecekler diş çürümelerini hızlandırır. Günlük tükettiğiniz kafein, sigara ve alkol de ağız kokusu ile birlikte dişlerinin sararmasına neden olarak ağız sağlığını olumsuz yönde etkiler. Ağız sağlığı için sebze ve meyve ağırlıklı besinler tüketerek protein ihtiyacınızı karşılamalısınız, Alkol kullanıyorsanız alkol oranı daha düşük olanları tercih etmelisiniz, Şeker kullanımını olabildiğince azaltarak günlük kafein miktarınıza da dikkat etmelisiniz, Kafein yerine diş eti için yararlı olan yeşil çayı tercih edebilirsiniz. Alacağınız besinlerden dişlerinize zararlı olan asit miktarını en aza indirmek ağız sağlığınız için önceliğiniz olmalıdır. Diş eti ve ağız sağlığı için süt ve süt ürünleri en önemli besin kaynağıdır. Beyaz peynir diş çürümesine engel olduğu gibi diş temizlenmesinde de yardımcı olan bir besindir.

dis hastanesi

Ağız hijyeni için ise günde en az iki kere dişlerinizi fırçalayarak ve diş ipi kullanarak yemek kalıntılarından kurtulabilirsiniz, Bir diş hastanesine başvurarak diş taşlarınızı temizletebilir aynı zamanda tüm ağız içi kişisel hijyen bakımınızı yaptırabilirsiniz. Son yıllarda oldukça gelişen bu kişisel ağız içi hijyeni çektikleri ağız filmleri ile her insanın DNA’sı farklı olduğundan bir genetik plan oluşturmaktadır. Ağız hijyeni için yapacağınız medikal ürünler ile olan gargaralar da fırçayla ulaşamadığınız bakterilerin temizlenmesine yardımcı olur.

Kaynak: http://www.dishastanesi.co/

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.