AF Eğitim İle Yurt Dışında Eğitim Görmeye Ne Dersiniz?

AF Eğitim İle Yurt Dışında Eğitim Görmeye Ne Dersiniz?

Üniversite çağına gelmiş olan öğrencilerin, yurt dışına gitme merakları vardır.

Üniversite çağına gelmiş olan öğrencilerin, yurt dışına gitme merakları vardır. Fakat normal bir bütçe ile geçinen öğrencinin, yurt dışına kendi imkanları doğrultusunda gitmesi oldukça zor olabilecektir. Bu nedenle öğrenciler, burslar yardımıyla ya da bunun yanında Yurt dışı eğitim için gönderen yerler sayesinde bu isteklerini giderebileceklerdir. Bu şekilde cüzi ücretler karşılığında yurt dışına çıkmak isteyen öğrencilerin, okullarında göstermiş oldukları performans da oldukça fazla önem arz etmektedir. Bu nedenle cüzi bir ücret karşılığında yurt dışında eğitim görme düşünceniz bulunuyorsa başlangıçtan itibaren derslerinizi sıkı tutmaya çalışmalısınız. Size bu imkanı sağlayacak olan kurumları araştırmayı da ihmal etmemelisiniz. Çünkü araştırmadan harekete geçmeniz halinde, sonunda bir hüsranla karşılaşabilirsiniz.

Yurt dışı eğitim konusunda, devletin sağlamış olduğu imkanlar da bulunmaktadır. Bunların en önemlisi ERASMUS olarak karşımıza çıkacaktır. ERASMUS ile yurt dışındaki bir okulda geçici süreliğine okuyacak olan öğrenciler için devlet belirli miktarda burs imkanı da sağlamaktadır. Haliyle öğrenci de yurt dışında rahat rahat geçinebilecek ve okuluna gidip gelebilecektir. ERASMUS ile giden öğrencilerin ilk seçmiş oldukları ülkelerden bir tanesi Polonya olmaktadır. Çünkü yurt dışındaki diğer okullara nazaran burada dersler daha basit işlenmektedir. Öğrenciler de haliyle tercihlerini buradan yana kullanmayı tercih ederler.

Öğrencilerin hepsinin ERASMUS ile gitmesi mümkün değildir. Bu anlamda, büyük firmaların düzenlemiş olduğu yurt dışı eğitim fuarlarına gidebilir ve oradan kendinize eğitim imkanı sağlayabilirsiniz. Bu konuda ülkemizde faaliyet gösteren en iyi firmalardan bir tanesi UED olmaktadır. Bu derneğin açılımından sizlere bahsedecek olursak; Uluslar Arası Eğitim Danışmanları Derneği olacaktır. Ülkemizde 2001 yılında faaliyet göstermeye başlayan bu dernek günümüzde çok sayıda kişiye, yurt dışı eğitim konusunda yol göstermektedir. Daha önceden öğrencilerin bu konuda deneyimi olmadığından dolayı, oraya gittikleri zaman ne yapacaklarını bilemeyebilirler. Bu nedenle de yapılması gereken tek şey UED’ ye başvurmak ve onlar aracılığıyla gitmek olacaktır. Yılda birden fazla sayıda düzenlenen, yurt dışı eğitim fuarının da öğrencilere bu konuda alternatifler sunduğunu söylemek mümkündür. Siz de yurt dışı eğitim programlarından faydalanmak istiyorsanız, http://www.afegitim.com adresine girerek bilgi alabilirsiniz. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.