Açık Arttırma Keyfini En İyisinde Yaşa; Pera Mezat!

Açık Arttırma Keyfini En İyisinde Yaşa; Pera Mezat!

Açık arttırma, belirlenen bir ürünün fiyatı arttırılarak müzayede aracılığıyla yapılmasına denir. Başlangıç fiyatı önceden belirlenerek müzayede sırasında git gide arttırılır.

Açık arttırma, belirlenen bir ürünün fiyatı arttırılarak müzayede aracılığıyla yapılmasına denir. Başlangıç fiyatı önceden belirlenerek müzayede sırasında git gide arttırılır. Bu müzayedelerde antika ve koleksiyon ürünleri satışa sunulmaktadır. Fiyat düşük olarak başlayıp satın almak isteyen kişiler tarafından arttırılarak gider. Fakat her zaman yüksek fiyatta satılmayabilir ve ürün değerinden az bir miktarda alıcısına buluşabilir. Bu müzayedelerde açık arttırma yapılırken önemli olup bilinmesi gereken özellikler vardır. Satmak istenilenantika ya da koleksiyon ürünü, müzayedeyi kuran kişilerle anlaşarak satışa sunulması gerekmektedir. Ürünü satan kişiler, o ürün üzerinden belli bir komisyon alır. Ürün satışa sunulduğunda o ürün müzayede görevlisi tarafından tanıtılarak, açık arttırmayı başlatır. Bu ürünler hakkında daha iyi bilgi almak isteyen kişiler uzman kişilere danışabilir.

Bu antika ya da koleksiyon ürününün daha önceki satış fiyatları araştırılmalıdır. Bu araştırmalar hem alıcı için bilgi sağlamış olurken hem de satıcının zarara uğramaması için yapılır. Ürünün detaylı özellikleri müzayede kataloğunda yer alır. Müzayedeye gelen kişilere dağıtılır. Ürünler sergilenirken bu katalog sayesinde kişiler, ürünün daha detaylı özelliklerini öğrenerek bilgi sahibi olurlar. Açık arttırmaya katılmadan önce almak istenilen ürünün araştırılması gerekir. Ürünün değeri ve piyasadaki yerini iyice öğrenip, açık arttırmada o ürünü almak için verilebilecek miktarın önceden hazırlanmışolmalıdır.

Almak istenilen ürün önceden incelenip, araştırmalar yapmak alıcı içinbütçe de yarar sağlayacaktır. Almak istenilen ürün için kişi kendisine yüksek bir bütçe hazırlaması gerekmektedir. Böylelikle açık arttırma sırasında rahatlıkla fiyat arttırılabilir ve ürün kolaylıkla alınabilir. Her ürünün kendi içinde özelliklerine göre değeri vardır. Bundan dolayı müzayede sırasında, aralıklı olarak el havaya kaldırılarak, o ürün için fiyat yükseltilir. Ürün hakkında herhangi bir bilgisi olmayan kişiler, müzayede görevlisinin açık arttırmayı açmadan önce, ürün hakkında verdiği bilgileri iyi olarak dinlemesi gerekmektedir. Açık arttırma sırasında ürüne en çok miktar veren kişiden başka kimse olmazsa ürün o kişinin olur. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.