5 günlük 'su' yağdı

5 günlük 'su' yağdı

İSKİ Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, İstanbul’da devam eden yağışlar, vatandaşların yaptığı tasarruflar ve buharlaşmanın azalmasıyla birlikte İstanbul’un 5 günlük su ihtiyacını karşılıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi AKOM’dan yapılan açıklamada, dün sabah saatlerinden itibaren etkili olan yağışların bugün akşam saatlerine kadar devam edeceği bildirildi.

Açıklamada, İstanbul’a metrekareye düşen yağış miktarına ilişkin bilgide verildi. Buna göre, Ömerli’ye 31.75, Darlık’a 38.20, Elmalı’ya 33, Terkos’a 4.40, Alibey’e 25.50, Büyükçekmece’ye 5.40, Papuçdere’ye 12, Sazlıdere7ye 5.40, Terkos’a 47, Çatalca’ya 17.6, İstinye’ye 22.6, Kamiloba’ya 10, Hadımköy’e 17, Çavuşbaşı’na 37, Kemerburgaz’a da 13 kilogram yağış düştü.

İSKİ Genel Müdürlüğü’nün hesaplamalarına göre ise, yağışlar, vatandaşların yaptığı tasarruflar ve buharlaşmanın azalmasıyla birlikte İstanbul’un 5 günlük su ihtiyacının karşılandığı belirlendi. İstanbul’un barajlarındaki dolululuk oranın yüzde 21.29 seviyesine ulaştığı ve bu oranın 183 milyon 914 bin metreküp suya karşılık geldiği hesaplandı.

AKOM açıklamasında, dün sabah saatlerinden itibaren etkili olan yağış nedeniyle itfaiye ve İSKİ’Ye 113 su baskını ve arıza ihbarı yapıldığını, su baskınlarına anında müdahale edildiğini, 54 su baskınının kendiliğinden çekildiği, 59 su baskınının da motopomplar ile çekildiği bildirildi.

Açıklamada, Yoıl Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekiplerinin, İstanbul’un değişik caddelerinde 20 noktada su birikintisine müdahale ettiği kaydedildi.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.