5.Bodrum Uluslararası Bale Festivali

5.Bodrum Uluslararası Bale Festivali

Devlet Opera ve Balesi ve Bodrum belediyesi işbirliğinde 5. Bodrum Uluslararası Bale Festivali, 1 - 17 Ağustos 2007 tarihleri arasında devam ediyor.

Derya Duysak-Türkiye Turizm



Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü organizasyonuyla, Bodrum Belediyesi işbirliği ve katkılarıyla düzenlenen 5. Bodrum Uluslararası Bale Festivali, bu yıl 1 - 17 Ağustos 2007 tarihleri arasında devam ediyor. Festivalde, İstanbul Devlet Opera ve Balesi, ünlü Türk Koreograf Uğur Seyrek’in Air, Kurban ve Bolero adlı eserleri 14 Ağustos’ta sanatseverlerle buluştu. Bodrum Uluslararası Bale Festivali’nde Dünya Prömiyeri yapan “Air” adlı çalışma; aşkı, nefreti, bizlere sonsuz mutluluk ve acı veren hayattan kesitleri anlatıyor. Müzkleri P.Glass, Mozart ve J.Adams’a ait olan gösterinin Koreografisi Uğur Seyrek’e ait.

 



Değişen dünyaya bağlı olarak farklılaşan ve karmaşıklaşan insan ilişkilerinin sanatçının gözleminden süzülerek sahneye yansıdığı “Kurban”'ın müziği ise Chopin'e  ait. MariusRavel’in meşhur eseri “Bolero”, Uğur Seyrek'in neo-klasik baleden modern baleye geçişin gözlendiği etkileyici koreografisi ile sanatseverlerin beğenisine sunuldu.  Uğur Seyrek’in Kesitler “Air, Kurban ve Bolero” eserleri, sanatseverlerin büyük beğenisini topladı. 5. Bodrum Uluslararası Bale Festivali; Kore’den Now Dance Company’nin gösterisi ile sona erecek. Türkiye ve Kore arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 50. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde ülkemize davet edilen topluluk 17 Ağustos’ta sahne alarak festivalin kapanış temsilini gerçekleştirecek. In-Young Sohn’un sanat yönetmenliğinde festival izleyicilerine Kore dansının güzelliğini, zarafet ve ihtirasın huzur ve ahengini yaşatacak olan Now Dance Company birbirinden güzel 10 farklı koreografi ile sanatseverlerle buluşacak.

 









HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.