40 bin öğretmen alımı için tarih belli oldu

40 bin öğretmen alımı için tarih belli oldu

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun açıklamasına göre Haziran'da 10 bin Ağustos'ta 30 bin kadrolu öğretmen alınacak

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu tarih verdi ve açıkladı: 10 bin öğretmen Haziran'da 30 bin öğretmen de Ağustos'da kadrolu olarak alınacak.

Çubukçu yaptığı açıklamada, 5 bin engelli memur alınacağı müjdesini de verdi. Çubukçu, bin engellinin öğretmen olarak alınacağını, 2'şer bin engellinin de hizmetli ve memur olarak alınacağını açıkladı.

Çubukçu, TBMM'de gazetecilerle sohbeti sırasında, Bütçe Kanunu kapsamında, kullanacakları 21 bin öğretmen kadrosu bulunduğu, 19 bin yeni öğretmen kadrosu için de TBMM'ye kanun tasarısı sunacaklarını bildirdi. Bakan Çubukçu, ''Yeni öğretmenlerin 10 binini haziran ayında, 30 binini de Ağustos ayında atamayı planlıyoruz. Böylece bu yıl içinde atadığımız öğretmen sayısı 65 bine ulaşacak'' dedi.

Öğretmenlerin mecburi hizmetine ilişkin bir soru üzerine, Çubukçu, mecburi hizmet süresinin 7 yıla çıkarılmasına yönelik çalışma yürüttüklerini ifade etti.

Bakan Çubukçu, öğrencilerin eğitimin öznesi durumunda olduğuna dikkati çekerek, bazı kararları anketlerle öğrencilere danışarak aldıklarını kaydetti. Sınavların başlama saatlerine ilişkin anket ile kıyafet konusundaki anketlere 400 binin üzerinde öğrencinin katıldığını belirten Çubukçu, bu durumun kendisini çok mutlu ettiğini, bundan sonra da bazı kararları öğrencilere danışarak alacaklarını dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, düzenlenecek eğitim şurasında yeni bir uygulamaya gideceklerini belirterek, şurada veli ve öğrencileri ayrı ayrı tartıştırmayı planladıklarını anlattı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.