38 milyara soytarılık yapıyorum

38 milyara soytarılık yapıyorum

Emre Kınay'ın, Kültür Bakanlığı'ndan aldığı ödeneği amatör oyuncuların bir oyununda kullanmakla suçladığı Müjdat Gezen sert yanıt verdi:

Oyuncu Emre Kınay, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Ali Poyrazoğlu'nun ödenek dağıtımında, Kültür Bakanlığı'nın oluşturduğu komisyonda etkili olduğunu söylemiş ve bu ödeneklerin adil dağıtılmadığını iddia etmişti.

Kınay, Müjdat Gezen Tiyatrosu'nun, Kültür Bakanlığı'ndan aldığı 82 bin YTL'lik ödeneği, amatör ögrencilerin oynadığı bir oyuna aktardığını da iddialarına eklemişti. Kınay'ın, bu açıklaması ortalığı karıştırdı. Gezen bu iddialara tepkisini sert bir şekilde ortaya koydu: "47 yıllık tiyatrocuyum, ilk kez ödenek aldım. Paraya ihtiyacım olmasaydı; 2.5 milyon YTL'lik kredi borcumu ödemek için 38 bin milyara (38 bin YTL'ye) televizyonda soytarılık yapmazdım."

BEN İSTEMEDİM ONLAR VERDİ
Sanat hayatın boyunca ilk kez devletten destek aldığını söyleyen Gezen sözlerini şöyle sürdürdü: "Emre Bey, benim amatör oyunculardan oluşan bir kadro için 82 bin YTL ödenek aldığımı söylemiş. Böyle birşey söz konusu değil. Kültür Bakanlığı'nın destek olduğu oyunda 30-70 yaş arası birçok oyuncu arkadaşım rol alıyor." Gezen, Kınay'ın açıklamalarından çok utandığını da sözlerine ekledi:

"Ben Kültür Bakanlığı'ndan böyle bir ödenek istemedim. Ali Poyrazoğlu ve bir arkadaşım beni arayıp, sahneye yeni bir oyun koyduğumu bildiklerini ve bu oyun için neden Kültür Bakanlığı'ndan destek istemediğimi sordular. Yoksa ben yıllardır tüm oyunlarımı hiçbir destek almadan yapıyorum." Müjdat Gezen yaptığı açıklamada, Ali Poyrazoğlu ile Levent Kırca arasındaki sözlü tartışmaya çok üzüldüğünü de söyledi:

"İkisini barıştırmak için elimden geleni yaptım ama bir türlü olmadı. Tiyatrocuların bu duruma gelmesi çok yanlış!" Müjdat Gezen, ücretsiz olduğu söylenen Müjdat Gezen Tiyatro Okulu'nda öğrencilerden 2 bin 250 YTL alındığı iddiaları için de "Bu okul, 17 yıldır öğrencilerinden bir kuruş para almadan hizmet vermektedir. Benim Cihangir'de özel bir okulum daha var. Bu kimseyi ilgilendirmez" diye konuştu.

Ödeneklerle kendisine yazlık alanlar var
Müjdat Gezen, Kültür Bakanlığı'nın denetiminde ödeneklerin dağıtıldığı bir kurulda başkanlık yapan Ali Poyrazoğlu'nun, kendi tiyatrosuna en yüksek ödeneği almasına da tepki gösterdi: "Tiyatro ticari amaçla yapılan bir şey değildir. Ben 'İsmail Dümbüllü Ödül Töreni' düzenliyorum. Kimin ödül alacağına karar veren kurulun içinde Müjdat Gezen Tiyatro Okulu'ndan herhangi bir çalışan ya da öğrenci olamaz. Çünkü ileride şaibeye yol açacak hiçbir şey olsun istemiyoruz. Bu nedenle, ben olsaydım ve üyesi olduğum bir kurumdan benim tiyatroma para verilseydi, bunu asla kabul etmezdim!" Gezen açıklaması sırasında bir de iddiada da bulundu: "Bu ödeneği kötü niyetle kullanan insanlar var. Benim duyduğum kadarıyla Hadi Çaman, 'Bir oyun sergileceğim' diye aldığı 52 bin YTL ile kendisine yazlık almış. İnanılır gibi değil."

Günaydın




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.