34. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı Yarın Açılıyor

34. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı Yarın Açılıyor

Bu yıl 34'üncüsü düzenlenen Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı açılış için gün sayıyor. Kitapseverlerin merakla beklediği fuarın resmî açılışı, 17 Haziran Çarşamba günü, saat 11.00’de.

 

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen, İBB Kültür A.Ş. ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile bu yıl 34’ncüsü gerçekleşecek olan Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı’nda bu yıl, daha önceki yıllara göre sayıca fazlalaşan yayıncıların geniş bir alana yayıldığı gözleniyor. Beyazıt Meydanı’nın tamamı, Fuar’ın çeşitli birimleri ve etkinliklerle değerlendirilecek. 180'den fazla yayınevi, Ramazan boyunca kitapseverleri, büyük çadıra eşlik eden ek çadır ve dış stantlarda ağırlayacak. Alana kurulan sahnede İBB Kültür A.Ş.’nin etkinlikleri fuara eşlik edecek.

 

Fuarın en dikkat çeken etkinlikleri elbette imza günleri. Ünlü yazarlar, Ramazan boyunca yayınevleri stantlarında gerçekleşecek imza etkinlikleriyle okuyucusuyla buluşacak. Son beş yıldır Beyazıt’ta gerçekleşen fuarların artık vazgeçilmezi olarak anılan Beyazıt Ramazan Sohbetleri ise, fuar ziyaretçileri için İstanbul’un seçkin kültür mahfillerinin tanınmış simalarını Beyazıt Devlet Kütüphanesi kürsüsüne taşıyor. Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği’nin (ESKADER) katkılarıyla beşinci yılına giren bu sohbetlerde önemli fikir, sanat ve kültür insanları ağırlanacak.

 

BEYAZIT RAMAZAN SOHBETLERİ BAŞLIYOR!

 

Beyazıt Meydanı yine yüzlerce yayınevi ve yüz binlerce kitabın yanı sıra Ramazan'ı sohbet geleneği ile buluşturmaya devam ediyor. Beşincisi düzenlenecek olan Beyazıt Ramazan Sohbetleri bu yıl da Beyazıt Devlet Kütüphanesi’nde yapılacak.

 

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından bu yıl 34’üncüsü düzenlenen Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, yayınevlerinin yazarlarını okurlarla bir araya getireceği imza ve sohbet etkinliklerinin yanı sıra fuarın en ilgi gören faaliyetlerinden olan ve Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği’nin (ESKADER) katkılarıyla gerçekleşen “Beyazıt Ramazan Sohbetleri” ile yine birbirinden değerli konuşmacıları fuar ziyaretçileriyle bir araya getirecek. Bu yılki konuşmacılar arasında Prof. Dr. Sefa Saygılı, Vehbi Vakkasoğlu, Dursun Gürlek, Mustafa Armağan, Prof. Dr. Ahmet Güner Sayar ve İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran da bulunuyor. 18 Haziran Perşembe günü başlayacak olan sohbetler, 13 Temmuz Pazartesi günü yani Kadir Gecesi akşamında sona erecek.

 

Türkiye Diyanet Vakfı ile Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER)’nin işbirliği ile gerçekleşen ve fuarın vazgeçilmezi haline gelen Beyazıt Ramazan Sohbetleri, bu Ramazan beşinci defa dinleyicilerini ağırlayacak. 26 programdan oluşan Beyazıt Ramazan Sohbetleri'nde her gün kültür, sanat ve fikir dünyamızdan değerli bir isim konuşacak. Saat 18.00'den itibaren başlayacak sohbetler için buluşma yeri, önceki yıl olduğu gibi yine Beyazıt Devlet Kütüphanesi Konferans Salonu olacak. 26 ayrı konuşmacı, Ramazan'ın manevi atmosferini bir saatliğine dinleyicilere taşıyacak konuşmalar yapacak.

 

 

34. TÜRKİYE KİTAP VE KÜLTÜR FUARI BEYAZIT KİTAP FUARI SOHBETLERİ

Saat 18.00- 19.00

1 Ramazan - 18 Haziran Perşembe:    Mehmet Nuri Yardım

2 Ramazan - 19 Haziran Cuma:          Muhterem Yüceyılmaz

3 Ramazan - 20 Haziran Cumartesi:   Dursun Gürlek

4 Ramazan - 21 Haziran Pazar:           Prof. Dr. Uğur Derman

5 Ramazan - 22 Haziran Pazartesi:     Recep Garip

6 Ramazan - 23 Haziran Salı:             Mahmut Bıyıklı

7 Ramazan - 24 Haziran Çarşamba:    Prof. Dr. Süleyman Uludağ

8 Ramazan - 25 Haziran Perşembe:    Prof. Dr. Ahmed Güner Sayar

9 Ramazan - 26 Haziran Cuma:          Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tatçı

10 Ramazan - 27 Haziran Cumartesi:  Dr. Necdet Subaşı

11 Ramazan - 28 Haziran Pazar:          Kübra-Büşra Sönmezışık

12 Ramazan - 29 Haziran Pazartesi:   Yıldız Ramazanoğlu

13 Ramazan - 30 Haziran Salı:             Dr. Muammer Yıldız

14 Ramazan - 1 Temmuz Çarşamba:    Abdurrahman Şen

15 Ramazan - 2 Temmuz Perşembe:     Hüseyin Akın

16 Ramazan - 3 Temmuz Cuma:         Tarık Tufan

17 Ramazan - 4 Temmuz Cumartesi:   Prof. Dr. Bedri Gencer

18 Ramazan - 5 Temmuz Pazar:          Mustafa Armağan

19 Ramazan - 6 Temmuz Pazartesi:    Ümit Şimşek

20 Ramazan - 7 Temmuz Salı:             Dr. Melike Günyüz

21 Ramazan - 8 Temmuz Çarşamba:   Prof. Dr. Sefa Saygılı

22 Ramazan - 9 Temmuz Perşembe:    Prof. Dr. Rahmi Yaran

23 Ramazan – 10 Temmuz Cuma:        Ayla Aydemir

24 Ramazan -  11 Temmuz Cumartesi: Vehbi Vakkasoğlu

25 Ramazan - 12 Temmuz Pazar:          Dr. Halit Ertuğrul

26 Ramazan - 13 Temmuz Pazartesi:     Leyla İpekçi

 

 

TDV KİTAP FUARLARI BİR RAMAZAN GELENEĞİ

 

Her yıl Ramazan ayında gerçekleşen ve kitapseverlerin büyük bir heyecanla beklediği Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı bu yıl da Beyazıt Meydanı’nda misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor.

 

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen, İBB Kültür A.Ş. ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile bu yıl 34’ncüsü gerçekleşecek olan 34.Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, 17 Haziran – 13 Temmuz 2015 tarihleri arasında her gün 11.00 – 24.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Ramazan etkinliklerinin vazgeçilmezlerinden biri olan ve Ramazan süresince açık olan fuar kapsamında her yıl geleneksel hale gelen Ramazan sohbetleri bu yıl da fuara büyük bir zenginlik katacak.

Ramazan aylarında İstanbul’a kültür ziyafeti sunan fuar; 28 yıl boyunca İstanbul Sultanahmet Camii’nin avlusunda yapılmasına rağmen 2010 yılından bu yana Beyazıt Meydanı'nda düzenleniyor. Her yıl yoğun bir ilgiye muhatap olan fuara gelen ziyaretçiler, fuar süresince dünyaca ünlü yazarların kitaplarına sahip olmak ve Türkiye’de basımı gerçekleşen kitapları uygun fiyatlara alma imkânı buluyor.

 

BU YIL FUARDA NELER VAR?

Edebiyat, tarih, kültür, medeniyet, felsefe ve din alanında yaklaşık 100 bin ayrı başlıkta yayımlanan kitapların yer aldığı fuarda, T.C Diyanet İşleri Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş., Türkiye Diyanet Vakfı, İSAM, IRCICA ve DÖSİM (Kültür ve Turizm Bakanlığı) Yayınları da bulunmaktadır. Ayrıca, özel yeni çıkan kitapların da sergilendiği fuarda bu yıl da okurları özel sayılar bekliyor.

Fuarda 180 yayınevinin her okuyucu profiline hitap eden kitaplarına ulaşmak da mümkün olacak. Okurlar, fuar süresince imza etkinliğinde buluştuğu sevdiği yazarlarla sohbet etmek imkânı da bulabilecekler.

Her yıl Beyazıt Meydanı’nda iki yüze yakın yayınevi ve bu kuruluşlara bağlı onlarca yazarı bir araya getiren Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, Osmanlı dönemindeki “kitap ve ilim merkezi” olma vasfını muhafaza ediyor. Her yıl kültürel bir şölene dönüşen fuarı ziyarete gelen ziyaretçiler, Tarihî Yarımada’da, Beyazıt Camii yanında Ramazan ayının manevî atmosferini doyasıya yaşama zevkine kavuşuyor.

İlk defa 1983 yılında “Dini Yayınlar Kitap Fuarı” olarak başlayan organizasyonun adı 1996 yılından itibaren toplumun bütün kesimine hitap etmek maksadıyla “Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı” olarak değiştirildi. Her yıl artan büyük bir ilgi neticesinde binlerce okur Ramazan boyunca her gün saat 11.00’den gece 24.00’e kadar ziyaret ettikleri stantlara akın ediyor.

 

BEYAZIT RAMAZAN SOHBETLERİ

34.Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı’nda gerçekleşen Ramazan Sohbetleri, fuara gelen ziyaretçilerin en çok ilgi gösterdiği en önemli etkinliklerden biri olmaya devam ediyor. 2011 yılından beri devam eden ve beşincisi düzenlenecek olan Ramazan Sohbetleri bu yıl da Beyazıt Devlet Kütüphanesi’nde gerçekleşecek.

Türkiye Diyanet Vakfı ve Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER)’in katkılarıyla düzenlenen Ramazan Sohbetleri, Ramazan’ın ilk gününden Kadir Gecesi’ne kadar birbirinden değerli 27 yazarın katılımı ile gerçekleşecek. Her yıl giderek artan bir ilgiyle takip edilen ve giderek geleneksel hale gelen bu etkinlik; bu yıl da Kitap ve Kültür Fuarı’nın ziyaretçilerine Beyazıt Devlet Kütüphanesinde kültür ziyafeti sunacak. 18 Haziran – 13 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek Beyazıt Ramazan Sohbetleri her gün saat 18.00-19.00 arasında İstanbullu misafirlerini ağırlayacak.

 

FUARIN ANKARA BULUŞMASI

Türkiye Diyanet Vakfı İstanbul Beyazıt Meydanı 34. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı ve Ankara Kocatepe Camii avlusunda düzenleyeceği Türkiye 34. Kitap ve Kültür Günleri Fuarı'nda yazar-yayıncı-okur buluşmaları için Ramazan’la bütünleşen tarihî mekânları değerlendirmeye devam ediyor. Vakıf bu fuarlarla toplumu kitapla buluşturmanın yanı sıra cami avlularını, meydanları ve tarihî alanları kültür merkezi haline dönüştürerek medeniyet algısını geliştirmeyi amaçlıyor.

11.00-24.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak 34. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı’nda, yaklaşık olarak Ankara’da 56 stantta 85 yayınevi, İstanbul’da 173 stantta 180 yayınevinin kitapları sergilenecektir.  Her yıl olduğu gibi yayınevleri, yüzde 50’ye varan indirimli satışlarla bu yıl da kitap dostlarını sevindirecek. 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.