26 filme 5 milyon YTL’lik destek

26 filme 5 milyon YTL’lik destek

Sinema Destekleme Kurulu, yılın ikinci yarısında uzun metrajlı filmlerden 22’sine yapım’, 4’üne yapım sonrası olmak üzere toplam 5 milyon 400 bin YTL destek verilmesini kararlaştırdı.

Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürü Selahattin Ertaş, sinemaya destek için oluşturulan Sinema Destek Kurulu’nun yılda iki kez toplanarak film projelerine verilecek destek miktarlarını belirlediğini söyledi. Kurulun en son toplantısında değerlendirilen 80 filmden 22 filme yapım, 4 filme de yapım sonrası destek çıktı. yılın ilk yarısıyla birlikte bu yıl toplam 35 uzun metrajlı filme yapım, 6 filme de yapım sonrası destek verilmiş oluyor.

Sinema Destekleme Kurulu’nın, yapım projesini destekleme kararı aldığı filmler arasında, Ali Özgentürk’ün ‘Adalet’, Erden Kıral’ın ‘Vicdan’ ve Jacques Deschamps’ın ‘Dinle Neyden’ adlı yapımları, 350’şer bin YTL ile en fazla destek alan filmler oldu. Kuruldan, ilk filmini çekecek yönetmenlerden 8’ine de destek çıktı. ‘Yapım’ desteği alacak bazı filmler ile destek miktarları da şöyle:
* Hayat Var (Reha Erdem), Hicran Sokağı (Safa Önal), Deli Deli Olma (Cem Akyoldaş), Akrep (Muharrem Gülmez), Son Cellat (Arslan Kacar): 250’şer bin YTL
* Kara Güneyş (Kani Şavata), Nokta (Derviş Zaimağaoğlu), Miras (Tuba German): 225’er bin YTL
* Bozkırda Deniz Kabuğu (Ahmet Uluçay), Hayaller (Nuri Bilge Ceylan): 200’er bin YTL
* Pandora’nın Kutusu (Yeşim Ustaoğlu): 150 bin YTL

Destek için başvuruda bulunulan projeler arasında Abdullah Oğuz’un ‘Manik Tik Dildo’, Serdar Akar’ın ‘Ara Paslar’, Mahsun Kırmızıgül’ün ‘Beyaz Melek’, Zekeriya Kurtuluş’un ‘Son Osmanlı-2’, şarkıcı Teoman’ın ‘İstenmeyen Tüyler’ ve Tolga Örnek’in ‘Beyaz Sürgün’ ile Yusuf Kurçenli’nin ‘Karadeniz’de Balad’, Tarık Akan’ın ‘Solo’, Fatih Akın’ın ‘Yaşamın Kıyısında’ adlı filmleri de yer alıyordu.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.