24 saat sudan çıkmadan 301 ton ağırlık kaldırdı.

24 saat sudan çıkmadan 301 ton ağırlık kaldırdı.

Bugüne kadar 17 Guinness Dünya rekoruna imza atan 76 yaşındaki SAT komandosu Namık Ekin,yeni rekorunu İstanbul Gelişim Üniversitesi adına Caddebostan Türk Balık Adamlar Kulübü'nde kırdı.

SAT KOMANDOSU NAMIK EKİN'DEN YENİ GUINNESS REKORU

24 saat sudan çıkmadan 301 ton ağırlık kaldırdı.Bugüne kadar 17 Guinness Dünya Rekoruna imza atan 76 yaşındaki SAT komandosu Namık Ekin,yeni rekorunu İstanbul Gelişim Üniversitesi adına Caddebostan Türk Balık Adamlar Kulübü'nde kırdı.

guinness-006.jpg24 saat su altından hiç çıkmadan ve uyumadan, sürenin dolmasına 3.5 saat kala toplamda 301 ton 115 kilogram ağırlık kaldırdı.Ekin, 24 saatin dolmasına 5 saat 15 dakika kala, 273 tonluk hedefini aşarak 18'inci Guinness Dünya Rekorunu kırmasına rağmen,24 saat dolmadan sudan çıkmadı.

guinness-010.jpgRekortmen sporcuyu su altında ve yukarda altı kişilik Guinness hakem ve temsilci ekibi bekledi.Tam teşekküllü sağlık ve güvenlik ekibinin de hazır bulunduğu rekor denemesi24 saat su altında ağır anaerobik efor harcayacak olan 76 yaşındaki bir denek üzerinde yapılacak ilk sportif araştırma özelliğini taşıyor.Su altındaki bir rekor denemesi için ilk kez mayo ile su altına inen Ekin,akşam hipotermi başladığında dalgıç kıyafeti giydi.

saki-ugurlu-008.jpgSualtı kameramanı Saki Uğurlu, Namık Ekin'in rekor kırma sürecinde tüm görüntüleri kayıt altına aldı.

6-003.jpgNamık Ekin'i rekor denemesi süresince, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, Sualtı Federasyonu Başkanı Şahin Özen ve İstanbul Gelişim Üniversitesi yetkilileri ve Judo'cu arkadaşları yalnız bırakmadı.

Haber ve Fotoğraflar : Murat Botanlıoğlu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.