“24 saat sağlık hizmeti”

“24 saat sağlık hizmeti”

Halil ÇakırŞişli Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi

1950 Ordu Mesudiye Y.Gökçe'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Ordu'da tamamlayıp, İstanbul Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu’nu bitirdi. Şişli Etfal gibi sağlık birimlerinde çalışarak 1996 yılında kendi isteğiyle emekli oldu. 1999 Yerel seçimlerinde Şişli Belediyesi üyesi olarak DSP'den, 2004 yılı Yerel seçimlerinde CHP'den meclise 2009 yılı Yerel seçimlerinde ise tekrar DSP'den Şişli Belediyesi Meclis Üyeliğine seçildi. Şimdi bağımsız meclis üyesi olarak devam ediyor. Evli ve iki erkek çocuk babası.

Üye olduğunuz sivil toplum kuruluşları:
Memuriyet hayatından bu yana sivil toplum kuruluşlarına üyeyim.

Seçimler sonrasında Şişli halkının daha huzurlu ve refah içerisinde yaşaması amacıyla hangi kararların alınmasında etkili olduğunuzu, hangi sorunlara çözüm bulduğunuzu anlatır mısınız?
“HER MAHALLEYE POLİKLİNİK KURDUK”
Belediye Başkanımız Mustafa Sarıgül, ilk göreve başladığımda sağlık hizmetlerinde ki yetkisini bana verdi. Sağlık hizmetlerinin başkanlığını yapıyorum. Süratle Şişli’nin tüm mahallelerinde sağlık polikliniklerimizi kurduk. Türkiye genelinde ki yerel yönetimlerde örneği yoktur.
“AİLE HEKİMLİĞİ ÖZELLEŞTİRİLDİ”
Hizmetlerimiz devam ediyor. Ancak siyasi iktidarın birinci basamak sağlık hizmetlerini aile hekimliği ile özelleştirdiği için görevlerimizi onlar aldı. Bu aile hekimliğini özelleştirme olarak görüyorum. Devlet, sosyal yapıda sağlıkta birinci basamak hizmetlerini mutlaka ücretsiz yapılmalıdır. İstanbul’da aile hekimliği uygulaması hala bir muammadır.
“24 SAAT SAĞLIK HİZMETİ”
Sağlık hizmetleri konusunda açtığımız tıp merkezinde bu hizmetimizi sürdürüyoruz. 4 tane tıp merkezimiz var. Sağlık müdürlüğümüz, gezici sağlık ekibi, ambulans ve cenaze hizmetimiz var. Türkiye’nin hiçbir yerinde yerel yönetimler 24 saat sağlık hizmeti vermezler.

Meclis üyesi olarak bundan sonra ki dönemde neler yapacaksınız?
Kentyol olarak modern kız öğrenci yurdumuz önümüzdeki eğitim yılında hizmete açılacak. Sağlık konusunda evde bakım önem arz ediyor. Şişli’nin çoğunluğunu yaşlı kesim oluşturuyor. Evde sağlık hizmeti alabilmeleri ile ilgili sıkıntıları var. Yaşlılarımızın hastaneye gitmeleri oldukça zor. Kendi sağlık ekibimizi talepler doğrultusunda evlere gidiyoruz.
Kemerburgaz’da geniş kapsamı olan mesire yerimiz var. Kentyol’un kurumsal yapısı içinde, Şişli’deki vatandaşlarımız yararlanıyorlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.