2008'de 115 gün resmi tatil var

2008'de 115 gün resmi tatil var

Ankara (AA)- Kamu çalışanları, 2008 yılında hafta sonlarında 104, milli ve dini bayramlarda da 11 gün olmak üzere toplam 115 gün resmi tatil yapacaklar.

Hafta sonları, milli ve dini bayramlar dolayısıyla 2008'in ocak ayında 9; şubat ve temmuz aylarında 8'er; mart, mayıs, ağustos ve kasım aylarında 10'ar; nisan, haziran ve eylül aylarında 9'ar, ekim ayında 11, aralık ayında ise 12 gün olmak üzere kamu çalışanları 115 gün resmi izinli olacaklar.


Yılbaşı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hafta içine rastlayan günlerde, 30 Ağustos Zafer Bayramı ise cumartesi günü kutlanacak.

19 Mayıs'ın Pazartesi gününe denk gelmesi nedeniyle bu günü hafta sonuyla birleştirip 3 gün tatil yapma imkanı bulacak olan çalışanlar, salı günü kutlanacak olan yılbaşında ve çarşamba günleri kutlanacak olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 29 Ekim Cumhuriyet bayramlarında birer gün tatil yapacaklar.

Ramazan Bayramı 30 Eylül Salı günü başlayıp, 2 Ekim Perşembe günü sona erecek. Kurban Bayramı ise 8 Aralık Pazartesi günü başlayacak, 11 Aralık Perşembe günü bitecek. Kurban Bayramı'nın arifesi pazar gününe rastladığı için ayrıca yarım günlük bir tatil gerçekleşmeyecek.

Pazartesi günü olan Ramazan Bayramı arifesi ile hem Ramazan, hem de Kurban bayramları sonrasındaki cuma günleri idari izin ilan edilirse, çalışanlar iki bayramda da 9'ar gün tatil yapabilecek.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.