163 metrede golf keyfi

163 metrede golf keyfi

İstanbul Sapphire 261 metre ile Türkiye'nin en yüksek kulesi olacak

Kiler Holding'in en büyük gayrimenkul yatırımı olan 261 metre yüksekliğindeki İstanbul Sapphire, Türkiye'nin en yüksek binası olacak. Rezidans ve alışveriş merkezinden oluşan projenin 163'üncü metresinde bir golf alanı var..

İstanbul'un en pahalı lokasyonlarından Büyükdere Caddesi'nde Kiler Holding'e bağlı Biskon Yapı tarafından inşa edilen İstanbul Sapphire, Türkiye'nin en yüksek binası olacak. Tamamlandığında 261 metrelik yüksekliğe ulaşacak İstanbul Sapphire, şu anda 181.2 metrelik yüksekliği ile Türkiye'nin en yüksek binası olan İş Kuleleri'nin tahtını elinden alacak. İnşaatı süren projenin zemin üstünde 3'te 1'i tamamlandı ve şimdiden 80 metre yüksekliğe ulaşıldı. İstanbul Sapphire'in arsa bedeli hariç toplam yatırım miktarı ise 200 milyon dolar. Projede rezidansların metrekare fiyatı 6 bin dolardan başlıyor ve 11 bin dolara kadar çıkıyor.

750 MİLYON DOLAR YATIRACAK
174 rezidans ünitesi ve alışveriş merkezinden meydana gelen projenin tanıtım toplantısında konuşan Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, Biskon Yapı ile gayrimenkul sektörüne 750 milyon dolarlık yatırım planladıklarını ve İstanbul Sapphire'in bu planlamanın ilk adımını oluşturduğunu kaydetti. Kiler, gayrimenkul sektöründe yaşanan büyümeyle standartların yükseldiğini de vurguladı. Türkiye'de dönüm noktası olacak bir projeye imza attıklarını ifade eden Kiler, sözlerine şöyle devam etti: "Farklı alanlarda yatırımlar yapacağız. Beylikdüzü'nde 2008'de 240 bin metrekarelik ve bin 300 dairelik konut projemiz başlayacak. Esenyurt Kardelen Evleri'nde bulunan 80 adet lüks dairenin satışı ve teslimi tamamlandı. Kartal'da 25 milyon dolarlık 250 dairelik lüks konut projesi devam ediyor. Gelecek yıl Zonguldak ve Kütahya'nın ilk alışveriş merkezini Biskon Yapı inşa edecek. Ayrıca Esenyurt Haramidere'de yaklaşık 100 bin metrekare inşaat alanına sahip lojistik depo ve antrepo depo inşaatı yapıyoruz. Yaklaşık 500 mağazaya hizmet verebilecek büyüklükteki proje, 2008'in ilk çeyreğinde tamamlanacak."

SEYİR TERASI YAPILIYOR
Sapphire'in mimarı Murat Tabanlıoğlu ise proje hakkında şu bilgileri verdi: "Binaya Türkiye'nin ilk seyir terası yapılacak. Alışveriş merkezindeki jet asansörler ile yukarıdaki restoran ve kafeye çıkan herkes İstanbul manzarasını görebilecek." İstanbul Sapphire'de 163 metre yükseklikte bir golf pratik alanı kurulacak ve gökdelende golf oynama imkânı sunulacak. Projede 30 metre yükseklikte bir havuz, spor kompleksi, jakuziler, masaj odaları, saunalar da bulunuyor.
"Migros'ta kendimizden eminiz, alacağız"
Migros'un satışı ile ilgili soruları da yanıtlayan Kiler, "Şu anda 6 kişilik grubumuzla çok ciddi şekilde çalışıyoruz. Teklifler ayın 5'inde verilecek. Ondan sonra bire bir görüşmeler başlar. Biz o konuda da kendimizden eminiz, 'alacağız' diyoruz ama tabii belli de olmaz" dedi. Migros'a bir ortak ile teklif vereceklerini belirten Kiler, sözlerine şöyle devam etti: "Yerli ve yabancı alternatifler var. Orada lokomotif olacağımız için yanımıza kimi alsak o kârlı çıkar. Zaten perakende sektöründe tecrübemiz büyük. Ortağımızın da daha çok finansal ağırlıklı olmasını düşünürüz. Hisselerin çoğunluğu ise bizde olacak."

Projenin alt kısmındaki 'etek' bölümünde bulunacak alışveriş merkezindeki marketi kendilerinin işleteceğini belirten Kiler, bunun için yeni bir konsept oluşturacaklarını söyledi. Kiler, "Market bizim olacak. Fakat burada Kiler konsepti değil, farklı bir konsept uygulayacağız. İsim de değişik olabilir" dedi. Kiler, yeni konseptte içki satışı olup olmayacağı sorusuna ise, "Henüz karar vermedik, vakit var. İçki satışı yapmayabiliriz. Fakat yapmamız da söz konusu olabilir. Biz daha çok gıda ağırlıklı ve içinde yeme içme alanları olan bir konsept düşünüyoruz" yanıtını verdi. Kiler, Sapphire'de rezidans dairelerinin tavan yüksekliğinin 4 metre olduğunu ve bunun 18 kata denk gelen yüzde 20 ek maliyet çıkardığını anlatarak, projenin Türkiye'nin ilk 'çevre dostu' gökdeleni de olduğunu belirtti. Kiler, çift cam cephe sistemi sayesinde yüzde 30 yakıt tasarrufu sağlanacağını söyledi. Kiler, rezidans dairelerinde 6 bin dolardan başlayan ve 11 bin dolara kadar çıkan metrekare fiyatlarının önümüzdeki günlerde yüzde 20 artacağını da ifade etti.

* 64 katlı proje 261 metre yüksekliğinde olacak.
* İnşaat alanı 150 bin metrekare.
* 174 rezidans ünitesi ve bir de alışveriş merkezi var.
* 22 değişik tipte daire tasarlandı.
* Rezidansların metrekare fiyatı 6 bin dolardan başlıyor ve 11 bin dolara kadar çıkıyor.
* Dairelerin büyüklüğü ise 120 ve bin 100 metrekare arasında.
* Ağustos veya Eylül 2009'da tamamlanacak.
* Dairelerin yüzde 20'si satıldı. Yerli ve yabancı tüketiciden yoğun talep var.
* İstanbul Sapphire, 10 bin metrekarelik bir arsada inşa ediliyor.

İstanbul Sapphire ile lüks kavramını değiştirdiklerini dile getiren Kiler, "Biz de ailece burada yaşayacağız" dedi. Kiler, Sapphire'in sadece Türkiye'de değil, dünya çapında adından söz ettirecek bir proje olduğunu ve İstanbul'un yeni simgesi haline geleceğini ifade etti.

Sabah

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.