1 milyon YTL'lik ilaç vurgunu

1 milyon YTL'lik ilaç vurgunu

Başkent'te küpürleri kesilmiş durumda ve toplam 1 milyon YTL değerindeki ilacı piyasaya sürmek isteyen 3 kişi gözaltına alındı.Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin yaptıkları çalış

Mali Büro dedektiflerine ilaç satmak için buluşma yerine gelen Murat K.G, Tuncay E. ve Ömer Ö. isimli 3 kişi gözaltına aldı. Zanlıların depo olarak kullandıkları Öveçler'de bir depoda yapılan aramada değişik markalarda 70 kalemden ibaret olmak üzere toplam 2 bin 33 kutu reçetesiz ve kupürsüz ilaç elde edildi. İlaçların maliyetinin 1 milyon YTL'nin üzerinde olduğu tespit edildi.
 
Küpürsüz ilaçların, küpürlerinin hastalar üzerine veya anlaşmalı olarak reçetelendirilip devletin zarara uğratıldığı yönünde çalışma başlatıldı. İlaçların kaynaklarının belirlenmesi için seri numaraları incelemeye alındı. Öte yandan düzenlenen operasyon sırasında, şüpheli görülen 4 kişi de gözaltına alındı.
 
Gözaltına alınan Yüksel B, Ahmet Y, Hikmet A. ve Suat Ö.'nün, vatandaşları iş bulma vaadiyle dolandırmaya çalıştığı belirlendi. Üzerlerinde sahte belgeler ele geçirilen zanlıların 500 YTL aldıkları bir kişiyi bir bakanlığa yerleştirme vaadiyle dolandırdıkları tespit edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
 
İHA

 



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.